Jump to content

Zseniális Michelisz!

2016. 05. 28. 08:34

Michelisz Norbert, a WTCC sorozatban szereplő Honda csapat magyar versenyzője bravúrosan szerepelt a Nürburgringen. Michelisz mindkét futamon dobogón zárt, ezzel az összetettben feljött a közvetlen élmezőnybe tartozó csapattársaira. 

A rajtnál Michelisz Norbert remekül kapta el a pillanatot, és a második helyről indulva az élre lőtte ki magát, megelőzve a pole-os José-María Lópezt.

A királyság azonban, ahogy várható volt, pünkösdinek bizonyult. Még a normál versenypályaszakaszon vissza tudta venni első pozícióját az argentin bajnok.

Innentől kezdve pedig szinte borítékolható volt, hogy sima Citroën győzelemmel zárul a nap, pláne, hogy egy ideig a Michelisz Norbi mögött sorakozó Tom Chilton egészen közel autózott a magyar versenyzőhöz.

Végül aztán Chilton kissé lemaradt, és bár López is visszavett a tempójából, könnyedén hozta a győzelmet.

Michelisz Norbi az első futamot követően a másodikon is dobogóra állhatott, ráadásul eggyel feljebb, a második helyre lépett. A harmadikra a citroënes Tom Chilton állhatott.

A Zengő Motorsport versenyzője, Ficza Ferenc a 13 helyen zárt, míg az ETCC-ben szereplő Nagy Norbi ismét nem tudott elindulni.

A futam után a nem hivatalos tabella élén továbbra is José-María López áll 193 ponttal. Az argentint a három Honda követi, Monteiro (124), Huff (122) és Michelisz Norbert (120) sorrendben.

A WTCC mezőnye most két hetes szünetre megy, majd a Oroszországban csaphatnak ismét össze a túraautó világbajnokság képviselői .

(Forrás: sportrajongo.hu;mti, m4sport.hu / Fotó:zengomotorsport.hu)