Jump to content

Besenyei Péter visszavonul

2015. 10. 19. 11:00

Visszavonul Besenyei Péter! A műrepülő világbajnoki sorozat ötletgazdája a Red Bull Air Race idei utolsó, Las Vegas-i állomásán jelentette be döntését.

Bejelentette visszavonulását Besenyei Péter. A műrepülő világbajnoki sorozat ötletgazdája a Red Bull Air Race idei utolsó, Las Vegas-i állomásán jelentette be, hogy utoljára áll rajthoz a versenyen. A pilóta a verseny honlapján található interjúban úgy fogalmazott, hogy a szíve ott marad a versenyeken, de többet nem versenyez. Szeretne több idő tölteni a családjával és több air show fellépést vállalni.

A magyar pilóta 2003-ban megnyerte a sorozatot, a hétvégi amerikai verseny a 66. és egyben utolsó volt versenyzői pályafutása során.

Besenyei Péter 2001-ben fejjel lefelé átrepült a Lánchíd alatt, ez a manőver az egyik védjegyévé vált. A Red Bull Air Race budapesti versenyein Besenyei produkciója előtt tisztelegve minden pilóta úgy kezdi a programját, hogy átrepül a Lánchíd alatt.

"A kezdetektől a csapat tagja vagyok, ott voltam a Red Bull Air Race életre hívásakor, a döntést, hogy ez az utolsó szezonom, néhány nappal ezelőtt hoztam meg" - mondta Besenyei, s hozzátette, a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával, repülni pedig csak bemutatókon fog.

"Ez egy csodálatos rendezvény, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeressé vált az évek során" - nyilatkozta Besenyei az Air Race-ről, amelynek naptárában az elmúlt 10 szezonból nyolcban Budapest is szerepelt, a magyar helyszín így Abu-Dzabival együtt csúcstartó a megrendezett futamok számát tekintve.

A vasárnapi Las Vegas-i viadalt az ausztrál Matt Hall nyerte a brit Paul Bonhomme előtt, de a bajnoki címet utóbbi szerezte meg. Besenyei Péter 13. lett, és összetettben a 12. helyen zárt.

(MTI)

(Fotó:redlemon.hu)