Jump to content

Jenson Buttont krimibe illően rabolták ki

2015. 08. 07. 09:44

Jenson Button nyaralása a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakult. A 2009-es világbajnokot ugyanis kirabolták miközben feleségével Jessica Michibatával Saint Tropez-ben töltötték szabadságukat. Buttonékat krimibe illő módon fosztották ki, a kár több százezer dollár.

Jenson Button és felesége Saint Tropez-ben nyaraltak, ám a szabadság borzalmasra sikeredett. A McLaren-Honda angol versenyzőjét és párját ugyanis kirabolták, ám nem akármilyen módon. Buttont és Jessica Michibatát az éjszaka leple alatt lepték meg a rablók, ám semmit sem bíztak a véletlenre, a légkondicionáló berendezés rendszerébe altatógázt vezettek be. A siker ezzel garantált volt, hiszen a pár mély álomba szenderült, az elkövetők pedig biztosak lehettek abban, hogy senki sem zavarja meg őket. A rablók igen csak alapos munkát végeztek, ugyanis szinte semmit sem hagytak ott a villában, leginkább az ékszerek meglovasítása volt a fő cél. Buttonékat igen komoly kár érte, becslések szerint ugyanis a rablók 450 ezer dollárnyi értéket, többek között Jessica jegygyűrűjét is meglovasították.

Saint Tropez-ben ha nem is mindennaposak, de igen sűrűn előfordulnak hasonló esetek, sőt az elkövetés mójda is ismert a hatóságok előtt. A gazdag turisták tökéletes célpontjai a rablóknak, a rendőrség pedig nem nagyon tud mit tenni egyelőre. Buttonék esetével kapcsolatban azt már tudni lehet, hogy az elkövető két férfi volt, ám ennél több információval a rendőrség még nem szolgált.

Jenson Button szabadsága amúgy körülbelül még két hétig tart, azt követően már készülnie kell az idény folytatására, amely Belgiumban lesz esedékes augusztus 23-án.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk)