Jump to content

Formula E: Kettős brazil siker Moszkvában

2015. 06. 06. 16:10

Második győzelmét szerezte meg a Formula E-ben a pontversenyt vezető Nelson Piquet Jr., aki a rajtnál az élre állt Moszkvában és attól kezdve nem is engedte ki a kezéből az első pozíciót. Bajnoki riválisai értek célba mögötte és most sem maradtunk utolsó körös akció nélkül.

Jean-Eric Vergne bizonyult a leggyorsabbnak a moszkvai kvalifikáción, a francia harmadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót, de az első kanyarba már Nelson Piquet Jr. érkezett meg az élen, aki lehagyta a kipörgő kerekekkel induló Vergne-t. Piquet diktálta innentől a tempót, a hajrában a Vergne-t a boxkiállásnál lehagyó Lucas di Grassi is csak megközelíteni tudta riválisát.

Eseménydús versenyt futott Sebastien Buemi is, bár jól spórolt az energiával, csapata hibája miatt (58 helyett 68 másodpercet számoltak minimum boxkiállásnak) lemaradt, de az utolsó körben átverekedte magát Vergne-en és harmadik lett. Mivel a manővere nem volt tiszta, könnyen lehet, hogy a futam végeredménye még módosulni fog.

Jarno Trulli biztos nem kap fair play díjat ezért a futamért, a veterán olasz több alkalommal is levágta a sikánt védekezés közben, utána pedig nem engedte el a mögötte érkező riválist. Trulli végül pórul járt, a kettővel mögötte érkező Loic Duval besokallt és nekiütközött az olasz autójának, amelyről letört a hátsó légterelő-szárny.

Még egy szárnytörésnek lehettünk szemtanúi ezen a versenyen, az autócserék előtt Bruno Senna csúszott a falba. Charles Pic helyére visszatért a sorozatba Antonio Garcia, Scott Speed helyett pedig Justin Wilson vezetett, utóbbi látványos versenyzéssel és egy ponttal debütált a szériában.

(fp)

(fotó: gpupdate.net, forrás: sportrajongo.hu)