Jump to content

F1: Hamilton Kanadában feledtetné Monacót

2015. 06. 03. 11:10

A hétvégén a Kanadai Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es világbajnoki sorozat. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton kettőzött erővel készül a hétvégi eseményre, hiszen mindenképpen feledtetni szeretné a monacói fiaskót. Mint ismeretes a Mercedes-istálló versenyzőjét leginkább saját csapata fosztotta meg a győzelemtől, ám a kétszeres világbajnok már inkább előre tekint, nem foglalkozik a hercegségbeli történettel.

Lewis Hamilton pályafutása egyik legbalszerencsésebb futamát tudhatja maga mögött. A világbajnoki címvédő Monacóban az első helyről állt ki a biztonsági autós szakas során kereket cserélni, ám a csapat elszámolta magát és csak a harmadik helyre tudott visszaállni. Hamilton sok pontot bukott, ráadásul a téves kihívás miatt megfosztották második monacói győzelmétől. A brit autóversenyző saját bevallása szerint már maga mögött hagyta a történteket, immáron csak is arra koncentrál, hogy Kanadában újra a dobogó legfelső fokára állhasson.

"Úgy gondolom, hogy Monacóval kapcsolatban már mindent elmondtam, elmondtunk, amit el lehetett. Természetesen hatalmas csalódás volt a számomra és a csapat számára is. De tanultunk a történtekből és előre nézünk kizárólag, ahogy mindig" - beszélt Hamilton a hercegségbeli futamon történtekről.

"Szeretnék már versenyezni és mihamarabb visszazökkenni a megszokott kerékvágásba és igazából nem is kérhetnék tökéletesebb helyszínt minderre. Montreal mindig is az egyik legkedvesebb helyszín volt számomra, a verseny fantasztikus, a pálya szintén, a város pedig mindig nagyon élvezetes szórakozást nyújt, már amennyire van időnk ilyesmire. A közönség is nagyszerű, várom már a versenyhétvégét" - mondta a vb-címvédő a GP-vel kapcsolatban.

A világbajnoki összetettben 10 pontos előnnyel az élen álló Hamilton kiváló eredményeket jegyez Montreálból, korábbi hét futamából négyet fejezett be, viszont ebből a négyből hármat megnyert, míg a maradék egy versenyen is a dobogóra tudott állni, akkor harmadik volt. Az is érdekes statisztika, hogy a hét versenyen, amelyen részt vett egyet leszámítva mindig vezetett, jóllehet az autója meghibásodása miatt háromszor nem tudta befejezni a futamot.

"Nem mindig volt szerencsém Kanadában, de amikor be tudtam fejezni a versenyt, akkor valamennyiszer dobogós helyen végeztem. Ennek köszönhetően önbizalommal telve és nagyszerű emlékekkel várom a hétvégét" - mondta Hamilton, aki első F1-es győzelmét is a Kanadai Nagydíjon szerezte.

Hamilton biztos abban, hogy eredményes hétvégét zárnak, hiszen mint mondta a legjobb autó van alatta, valamint a legjobb csapat mögötte, így már csak neki kell hozzá tennie azt a szükséges plusszt, ami valóban sikeressé teszi a hétvégét.

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:uk.reuters.com)