Jump to content

Indycar: Newgardené az alabamai futam

2015. 04. 27. 08:42

Josef Newgarden sikeresen állt ellen Graham Rahal támadásának és egy rendkívül izgalmas versenyen megszerezte élete első Indycar-futamgyőzelmét Barberben.

Newgarden jól rajtolt, az ötödik helyről a harmadikra került már az első kanyarban, majd a kiállásoknál előbb Helio Castroneves-t, később pedig Scott Dixont utasította maga mögé. Az alternatív stratégián futó Graham Rahal frissebb gumikon és több üzemanyaggal körözött a verseny hajrájában, gyorsan leelőzte Will Powert, Ryan-Hunter Reay-t és Castroneves-t is.

Rahal ezzel már dobogós pozícióban haladt, hátránya tíz másodperc volt Dixonnal és 18 Newgardennel szemben nyolc körrel a leintés előtt. Hat körrel később beérte az előző futamot megnyerő új-zélandit, az utolsó fordulóban pedig le is előzte őt. Newgarden mögött mindössze 2.2 másodperccel ért célba.

A címvédő Power úgy lett negyedik, hogy az első kiállás utáni ütközéséért Takuma Satóval egy áthajtásos büntetéssel szankcionálták. Hunter-Reay zárt ötödikként, a verseny nagy vesztese pedig Castroneves volt, aki a negyedik helyen haladt és átvette volna a vezetést az összetettben, és akinek az utolsó körben fogyott ki az üzemanyag az autójából.

A brazil csapattársa, Juan-Pablo Montoya így változatlanul őrzi első pozícióját a pontversenyben. Az élete első győzelmét arató Newgarden természetesen köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette őt az Indycarban.

(fp)

(fotó: o.canada.com, forrás: autosport.com/sportrajongo.hu)