Jump to content

A Red Bull csak a szezon végén lehet versenyképes

2015. 04. 24. 11:43

A négyszeres világbajnok istálló kiábrándító futamokat tudhat maga mögött, hiszen négy versenyhétvége után csupán 23 pont áll a csapat neve mellett. Ráadásul a Renault erőforrás megbízhatatlansága miatt pillanatnyilag tehetetlenek.

A ’bikák’ sporigazgatója, Dr. Helmut Marko elismerte, csapata a közeljövőben nem lesz képes megszorítani a Mercedes-Ferrari párost. Csupán az utolsó versenyeken közelíthetik meg az élen álló kettőst. Az osztrák szakember szerint nem valószínű, hogy a francia motorpartnerük az idény következő szakaszában fel tudja venni a versenyt a német, illetve olasz riválisukkal.

„Reálisnak kell lennünk, a lóerők számát tekintve csak az év végén érhetjük el a Mercedes és a Ferrari szintjét. Mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb karosszériát biztosítsuk a versenyzőink számára. Ám a motorsport motor nélkül igen nehéz tud lenni.” – szúrt oda keményen a Renault-nak.

Az egykori Forma-1-es pilóta hozzátette, az elsődleges szempont, hogy először a megbízhatóságon javítsanak, majd utána már foglalkozhatnak a teljesítmény növelésével.

„Fontos, hogy a következő versenyeken a megbízhatóságra fókuszáljunk, ebben a tekintetben jelentős fejlődést kell elérnünk. Ezután a vezethetőségen kell dolgoznunk, majd végül a teljesítményé lesz a főszerep.” – vázolta fel az osztrák csapat terveit a 72. születésnapját hétfőn ünneplő szakember.

(áá)

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó: skysport.com)