Jump to content

A McLaren nem vár nagy előrelépést Barcelonára

2015. 04. 22. 13:26

A brit csapat idén eddig csak szenved a pályán, még pontot sem szereztek, ám sokan az európai idénytől várják tőlük a gyorsabb fejlődést. Eric Boullier azonban nem számít hatalmas javulásra a soron következő Spanyol Nagydíjon.

Az istálló kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy nyilatkozott a Bahreini Nagydíjat követően, hogy szerinte van okuk az optimizmusra, és Európában végre harcban lehetnek a pontszerző helyekért, sőt már Barcelonában is a legjobb tíz között végezhetnek.

A csapatvezető Eric Boullier azonban óvatosabban fogalmazott, s mindenkit figyelmeztetett, miszerint ne várjunk túl sokat tőlük a barcelonai aszfaltcsíkon, hiszen az autó- és motorfrissítéseket fokozatosan vetik be, így nem valószínű, hogy már Spanyolországban pontokat szereznek.

„Bármekkora előrelépés is pozitív lenne. Ne várjunk óriási fejlődést, azok az idők már elmúltak. A modern Forma-1-ben a fokozatos javulás a jellemző.” – jelentette ki a francia szakember.

Mindeközben a McLaren egykori versenyzője Alonso motivációjáról elmélkedett. A kétszeres világbajnok Mika Häkkinenben megfogalmazódott a kérdés: vajon meddig bírja a spanyol pilóta a sikertelenséget?

„Fernando készen áll arra, hogy két, három, esetleg négy évet végigdolgozzon abban a helyzetben, hogy kevés az esélye a futamgyőzelemre? Ez egy nagyon unalmas folyamat lehet, mert manapság nem 15-16 futamból áll egy szezon, nagyon hosszú az idény, az egész világot körbeutazzák. Ez így nagyon-nagyon kemény lesz, szóval tényleg képes lesz magát mindig motiválni?” – tette fel a kérdést az egykori finn versenyző.

(áá)

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Fotó:bleacherreport.com)