Jump to content

CSAPATRÓL-CSAPATRA: BAHREINI NAGYDÍJ - 2. RÉSZ

2015. 04. 20. 20:46

Az elmúlt hétvégén Bahreinben folytatódott az idei Forma-1-es világbajnoki küzdelem. Elemzésünkben az összes istálló produkciójáról szót ejtünk, összehasonlítjuk a pilóták teljesítményét, majd megpróbáljuk felállítani a jelenlegi erősorrendet. Sorozatunk második, egyben befejező része következik.

McLaren: Button alatt egész hétvégén rosszul működött a McLaren, Alonso viszont majdnem pontot szerzett. Tempóban előreléptek, megbízhatóságban azonban egyelőre nem igazán fejlődött Ron Dennis alakulata. Jenson autója pénteken kétszer, szombaton egyszer romlott el, míg vasárnap rajthoz sem tudott állni: teljes K.O. A kétszeres világbajnok csapattársa viszont szombaton bejutott az időmérő második szakaszába, majd a versenyen tizenegyedikként látta meg a kockás zászlót. A Spanyol Nagydíjon újabb lépést tehetnek meg a pontszerzés irányába.
Force India: Meglepően jól szerepeltek Bahreinben a Force India versenyzői, mind szombaton, mind vasárnap versenyképesnek bizonyultak egyik kedvenc pályájukon. Az időmérőn még Hülkenberg volt előnyben, ő bejutott a legjobb tíz közé, Pérez éppen csak lecsúszott róla. A versenyen már fordult a kocka, Hulk inkább csak hátrafelé lépegetett, Checo viszont 4 pontot is szerzett. Bár hozzá kell tenni, hogy a szerencsének is betudható a pontszerzés, hiszen például a Toro Rossok, illetve Maldonado is peches volt a futam során.
Toro Rosso: Nagyon gyenge hétvégén vannak túl a Toro Rosso fiatal újoncai. Szombaton Sainz személyében még képviseltették magukat a Q3-ban, azonban vasárnap mindkét versenyző technikai problémába ütközött, így feladni kényszerültek a futamot. Az autóban van potenciál, de a rendszeres műszaki hibák miatt már eddig is rengeteg pontot buktak. Helmut Markoéknak főhet a fejük.
Lotus: Mindkét lotusos pilóta hozta a szokásos formáját: Grosjean remekül vezetett, míg Maldonado peches volt, majd buta hibát vétett. Úgy tűnik az enstone-i alakulat jelenleg az 5. erőt képviseli, közvetlenül a Red Bull mögött, Grosjeannak sikerült is kihoznia a maximumot a hétvégéjéből: a kvalifikáción és versenyen is a legjobb tíz között végzett. Maldonadót szombaton műszaki probléma akadályozta, így csak a mezőny hátsó feléből indult, majd ott is zárt, többek között a büntetése miatt (rossz rajtrácsra állt be).
Manor: Még mindig fényévekkel a mezőny mögött jár a kiscsapat, Stevens egyértelműen gyorsabb volt csapattársánál. A csapat vezetői nyárra ígérik az új autót, így addig számottevő változásra nem számítanak. Az időmérőn 3, illetve 4 mp-cel maradtak el a közvetlenül előttük végző Kvyattól, a versenyen pedig 2, illetve 3 kört kaptak a győztes Hamiltontól. A brit versenyző mindkét napon megverte spanyol riválisát.
Sauber: Nem alakult jól a svájciak bahreini kalandja, ugyanis pont nélkül zártak a fiatal versenyzőik. A kínai dupla pontszerzés után dupla nullázás jutott Peter Sauber alakulatának, így megállapítható, hogy igen ingadozó az istálló teljesítménye. Nasr újra bizonyította, hogy jobb pilóta Ericssonnál, ugyanis mind a szombati kvalifikáción, mind a versenyen a tapasztaltabb márkatársa előtt tudott végezni.

(Forrás: sportrajongó.hu/Fotó:espnf1.com)