Jump to content

Csapatról-csapatra: Bahreini Nagydíj - 1. rész

2015. 04. 20. 15:37

Az elmúlt hétvégén Bahreinben folytatódott az idei Forma-1-es világbajnoki küzdelem. Elemzésünkben az összes istálló produkciójáról szót ejtünk, összehasonlítjuk a pilóták teljesítményét, majd megpróbáljuk felállítani a jelenlegi erősorrendet.

Mercedes: Lewis Hamilton újabb győzelmet aratott, Nico Rosberg viszont annak ellenére peches volt, hogy végre rendkívül agresszíven és látványosan vezetett. A brit versenyző tovább növelte előnyét összetettben, még mindig ő a bajnoki cím első számú esélyese, a Mercedesnek azonban van félnivalója a Ferraritól, ugyanis már a sarkukban vannak a maranellóiak. Hamilton az időmérőn újabb pofont osztott ki csapattársának, azonban a német a futamon már harapós volt, gyönyörű előzéseket mutatott be, ám fékhiba miatt végül elbukta a második helyet.

Red Bull: Botrányos megbízhatóság a Renault-tól, kettős pontszerzés a ’nagy bikáktól’. Ricciardo egész hétvégén jobban autózott orosz márkatársánál, de a verseny legvégén őt is utolérte a balszerencséje, elfüstölt alatta a franciák erőforrása, így Barcelonában már a negyedik motorját lesz kénytelen használni. A versenyükből végül a maximumot hozták ki, hiszen az elbaltázott kvalifikáció után Kvyat is felért a pontszerzők közé. Ricciardo ugyan 6. lett, de még mindig nagy a lemaradásuk a három élcsapattal szemben, Christian Hornerék jelenleg csak a negyedik erőt képviselik.

Williams: Felemásra sikeredett a Sir Frank Williams istállójának bahreini produkciója. Bottas egyértelműen eredményesebb és szerencsésebb hétvégét zárt, ugyanis Massa futama már közvetlenül a rajt előtt megpecsételődött, végül csak elcsípett egy pontot a rutinos brazil. Finn csapattársa az időmérőn gyorsabb volt, majd remekül tartotta Sebastian Vettelt, így értékes 12 ponttal lett gazdagabb. A brit alakulat azonban még mindig a ’senki földjén’ autókázik, se előttük, se mögöttük nem látni közvetlen riválist.

Ferrari: Újabb dobogós helyezést ünnepelhetett a legendás istálló, ezúttal Räikkönen szállította a jobb eredményt, Vettelnek semmi nem jött össze. A Ferrari még mindig tartja a lépést a Mercedesszel, Räikkönen nagyszerű taktikával és szenzációs hajrával ért fel a pódium második fokára. Vettel ugyan szombaton újra elverte csapattársát, a versenyen azonban többször hibázott, túlerőltette, így csak ötödikként intették le. Ha ilyen ütemben fejlődnek, Kimiék az év hátralévő részében is megnehezíthetik Toto Wolffék dolgát, a finn szerint rövid időn belül újra győzhetnek.

Folytatjuk...

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:mirror.co.uk)