Jump to content

Formula E: Korábbi F1-es helyszín következik

2015. 04. 03. 09:09

A Forma-1 által a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején használt Long Beach-i versenypályán méri össze tudását a Formula E mezőnye most szombaton, a sorozat első évadának hatodik állomásán.

Az aszfaltcsíkot némileg megkurtítják az elektromos autók számára (egy kör 2.1 kilométer), így összesen hét kanyar található az átalakított vonalon, amely viszont négy gyors egyenest is tartogat a pilóták számára.

A múlt alkalommal, Miamiban bemutatkozó Loic Duval (Dragon Racing) és Vitantonio Liuzzi (Trulli FE Team) is lehetőséget kap a hétvégén és a három együttes is, akik nem kevés pilótát indítottak már az eddigi futamokon, azokkal a versenyzőkkel állnak rajthoz, akikkel március közepén tették. Az Andrettinél Jean-Eric Vergne és Scott Speed indul, az Amlin Agurinál Antonio Felix da Costa és Salvador Duran, a China Racingnél pedig Nelson Piquet Jr. és Charles Pic.

Az összetettet az egyre jobb formát mutató és az előző fordulót megnyerő Nicolas Prost vezeti hét ponttal a három dobogó után két peches futamot maga mögött tudó Lucas di Grassi előtt. A csapatok között az e.dams Renault (pilóták: Prost és Buemi) áll az élen, meglepetésre a csupán nyolc pontos Venturi a sereghajtó, akik, elsősorban Nick Heidfeldnek köszönhetően, azért nem egyszer az élmezőnyben harcoltak.

(fp)

(fotó: fiaformulae.com, forrás: sportrajongo.hu)