Jump to content

A Toro Rosso újoncai hamar elhallgattatták a kritikusokat

2015. 04. 03. 14:29

Tavaly igen sokan felkapták a fejüket, amikor a Toro Rosso bejelentette, hogy leigazolja a 17 éves Max Verstappent. Az istálló csapatfőnöke szerint a holland tehetség mellett Sainz is remekül alkalmazkodott az F1-hez, így bebizonyosodott, hogy helyesen döntöttek.

Verstappen az F1 történetének legfiatalabb versenyzőjévé avanzsált az Ausztrál Nagydíjon, s csak egy műszaki malőr állította meg abban, hogy pontszerző pozícióban mutatkozzon be. Sepangban már a technika sem akadályozta, 7. helyen végzett, amellyel ő lett minden idők legfiatalabb pontszerzője.

Franz Tost keményen visszaszólt a holland kritizálóinak:

„Tavaly októberben és novemberben azt mondtam, Max majd a pályán válaszol a bírálóinak, mert ha ott teszi meg, a hülye emberek is megértik.”

Tost Verstappen csapattársával, Carlos Sainz-cal is nagyon elégedett, fiatalkorúk ellenére érettnek tartja a párost, akik kiváló munkamorállal rendelkeznek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatunk. Fantasztikus munkát végeznek, hiba nélkül teljesítenek. Nyitottak, és folyamatosan tanulni szeretnének. Tudni akarják, mi folyik a garázsban, mit változtatunk az autón, és ennek megértése még eredményesebbé teheti őket. Rendkívül magasan képzett pilótákkal rendelkezünk.” – dicsérte a fiatalokat a csapatfőnök.

(Forrás: planetf1.com/sportrajongó.hu/Fotó: espnf1.com;formula1.com)