Jump to content

Vettel: Csak egy vagyok közületek

2015. 04. 02. 14:28

Sebastian Vettel a Maláj Nagydíjon aratott győzelme után úgy érzi, már szerves része a legendás olasz istállónak. A német Maranelloba látogatott a szerdai napon, ahol találkozhatott a gyár alkalmazottaival.

A négyszeres világbajnok a csapattagok előtt mondott köszönetet, Vettel beszéde hatalmas sikert aratott a dolgozók körében.

„Számomra ez egy nagyon érzelmes pillanat. Sok versenyt nyertem már, de az első ferraris győzelem nagyon különleges. Vasárnap este a szerelőkkel akartam ünnepelni, s akkor azt mondtam nekik ’hálás vagyok nektek, de csak egy akarok lenni közületek, se több, se kevesebb’. A csapat egyik tagja vagyok, akkor is, ha a pályán épp egyedül körözök, tudom, hogy soha nem leszek magányos, hiszen akkor is veletek vagyok. Szeretném megköszönni nektek, hogy ilyen remek autót biztosítottatok számomra. Azt hiszem, sőt tudom, további nagyszerű pillanatokban lesz részünk.”

A csapatfőnök Maurizio Arrivabene úgy érzi, Vettel győzelme azért is lehet érzelmes a német számára, mert képes volt barátja és gyerekkori hőse, Michael Schumacher nyomdokaiba lépni.

„Úgy gondolom, amikor Seb a ’Forza Ferrarit!’-t kiabálta a rádióba, az nemcsak egy gyerekkori álom beteljesülését jelentette, hanem előjöttek az emlékei, amit egy másik nagy bajnokkal töltött, aki oly sokszor nyert a Ferrarival, és akit úgy hívnak, Michael."

(áá)

(Forrás: motorsport.com/sportrajongó.hu/Formula1.com)