Jump to content

A héten indul a WTCC!

2015. 03. 02. 09:10

Eljött a március, ami annyit jelent, hogy elkezdődnek a motorsport-szezonok. A mostani hétvégén Argentínában erednek útnak a Túraautó-világbajnokság tagjai, köztük a magyar Michelisz Norbi és a Zengő-csapat.

Viszonylag kevés a változás az átszerződéseket tekintve, Mehdi Bennani érkezik a Citroenhez, Dusan Borkovic pedig a Hondához, a pilótáknál inkább a visszatérő versenyzők, Rickard Rydell és Stefano D’Aste, valamint az újonc Gregoire Demoustier jelenthetik az érdekességeket.

Termas de Rio Hondo után Marrakech-ben mérkőzik meg a mezőny, majd immáron ötödik alkalommal vendégeskedik a WTCC a Hungaroringen. A további helyszínek között találjuk a Nordschleife-t, Moszkvát, a Slovakiaringet, Paul Ricard-t, a portugáliai Vila Realt, Motegit, Sanghajt, Thaiföldöt és a villanyfényes Katart.

Az erőviszonyokat tekintve idén is a Citroen lehet az elsőszámú esélyes, de pozitív tesztidőszakot zárt a Honda is, így mi magyarok reménykedhetünk abban, hogy Michelisz Norbi, aki tavaly negyedik lett az összetettben, 2015-ben is okoz majd komoly meglepetéseket.

(fp)

(fotó: citroenracing.com, forrás: sportrajongo.hu)