Jump to content

Dakar: Meghalt egy motoros

2015. 01. 07. 09:15

Szomorú és tragikus hírekben sajnos nem volt hiány a 2015-ös Dakar Rally harmadik napján. Míg a magyar egységek közül egy feladni kényszerült az idei viadalt, a lengyelek egyik motorosát holtan találták.

Idén sem múlt el a Dakar halálos baleset nélkül. Kedden a megmérettetésen újoncként induló lengyel motorost, Michel Herniket holtan találták. A tragédia körülményei jelenleg még tisztázatlanok, külsérelmi nyom nem volt található a szerencsétlenül járt pilóta testén, így valószínűbb, hogy kiszáradás végezhetett vele.

Hernik a Dakar 28. halálos áldozata, négy éve minden megmérettetés követel legalább egy (motoros) emberéletet. Tavaly az 50 éves belga motoros, Eric Palante hunyt el a Dakar ötödik napja után.

A Szaller Zoltán-Farkas Sándor páros számára a harmadik nap jelentette a végállomást, technikai hiba miatt kellett kiállniuk. A magyar színeket a Sebestyén-Bognár autós (akik tegnap a hatvanharmadik helyen végeztek), illetve a Dési János motoros egység képviseli a továbbiakban.

A vajdasági Saghmeister Gábor már a második napon kiállt – kéztörést szenvedett –, de az erdélyi Gyenes Emanuel még versenyben van, a tegnapi napot az előkelő negyvenedik pozícióban zárta.

(fp)

(fotó: mercedsunstar.com, forrás: sportrajongo.hu)