Jump to content

Argentínában folytatódik a Formula E

2015. 01. 07. 13:00

Az első Formula E-évad első 2015-ös versenyére Puerto Maderóban kerül sor szombaton. Az eddigi három futamot három különböző pilóta nyerte meg, egyes csapatoknál pedig igencsak nagy a mozgás, ami a versenyzőket illeti.

A harmadik állomás, az uruguayi Punta del Este után a brazil Lucas di Grassi tizennyolc pontos előnnyel vezet az összetettben a másik két futamgyőztes, Sam Bird és Sebastien Buemi előtt. A csapatok pontversenyének viszont az e.dams Renault (pilóták: Sebastien Buemi és Nicolas Prost) található.

Két együttesnél komoly vetésforgó vehető észre, az Amlin Aguri négy, az Andretti Autosport eleddig öt pilótát ültetett autóba az eddigi három futamon. Az Aguri színeiben most Antonio Felix da Costa és az Uruguayban bemutatkozó mexikói Salvador Duran indul majd.

Franck Montagny pozitív drogtesztje valószínűleg nemcsak a Formula E-s, hanem az autóversenyzői pályafutásának is véget vet, így az Andretti Autosport rá már nem számíthat.

A korábban Charles Pic-et és Matthew Brabhamet (a háromszoros Forma-1-es világbajnok, tavaly elhunyt Sir Jack Brabham unokáját) is foglalkoztató csapat a Punta del Estében parádésan, mégis dicstelenül bemutatkozó Jean-Eric Vergne-nyel és Marco Andrettivel száll harcba Argentínában.

Mint ismeretes, Vergne Uruguayban egyből pole pozíciót szerzett és a győzelemre is volt esélye, de lemerítette a versenyautója akkumulátorát, így nem ért célba. Az Indycar kiválósága, Marco Andretti Michael Andretti fia és az 1978-as F1-es világbajnok, Mario Andretti unokája.

(fp)

(fotó: electricautosport.com, forrás: sportrajongo.hu)