Jump to content

Dakar: Terranova győzött a harmadik napon

2015. 01. 06. 19:56

Orlando Terranova első olyan szakaszgyőzelmét könyvelhette el az idei Dakaron, amikor ténylegesen ő is volt a leggyorsabb – az első napon nyerő Nasser al-Attiyah akkor időbüntetést kapott. A motorosoknál egy újonc verte el a teljes mezőnyt.

A 2015-ös Dakar harmadik napján Orlando Terranova megtörte az összetettben vezető Nasser al-Attiyah lendületét, aki ezúttal az ötödik legjobb időt érte el. A második pozícióban Giniel de Villiers, a harmadikban Yazeed Al Rajhi zárt.

Némelyest javultak a Peugeot-k, Carlos Sainz negyedik, Stephane Peterhansel hetedik lett. Kiesett viszont a korábbi kiváló lengyel síugró, Adam Malysz. A Sebestyén-Bognár kettős a hatvanharmadik helyet végzett kedden.

A kétkerekűeknél a komoly motorcross-os tapasztalattal rendelkező osztrák Dakar-újonc, Matthias Walkner zárt az élen, megelőzve Marc Comát és Joan Barreda Bortot. Utóbbi áll jelenleg az összetett élén. Dési János hatvanötödik lett.

A quadosoknál az argentin Lucas Bonetto, a kamionosoknál az orosz Airat Mardeev győzött. Előbbiben a lengyel Rafal Sonik őrzi vezető helyét, a „monstrumok” között Mardeev áll az élen.

(fp)

(fotó: tf1.fr, forrás: dakar.com/sportrajongo.hu)