Jump to content

Dakar: al-Attiyah duplázott

2015. 01. 05. 21:53

Nasser al-Attiyah, Joan Barreda Bort, Rafal Sonik és Eduard Nikolaev sikerét hozta a 2015-ös Dakar Rally második napja. Az autósoknál egyelőre nem muzsikálnak jól a Peugeot-k Sainz, Peterhansel és Despres alatt, Nani Roma viszont még mindig versenyben van.

Nemigen zavartatta magát a katari Nasser al-Attiyah, tegnapi időbüntetése után (melyet sebességtúllépésért kapott) a második napot is az élen zárta, nyolc percet verve Giniel de Villiers-re. Carlos Sainz nyolcadik, Orlando Terranova tizedik, Nani Roma huszonkettedik, Cyril Despres huszonötödik, Stephane Peterhansel csak huszonhetedik lett.

A motorosoknál Joan Barreda Bort volt a leggyorsabb, megelőzve Paulo Goncalves-t és Ruben Fariát, Marc Coma nyolcadikként végzett. Dési Jánost a hatvankettedik pozícióban értékelték.

A quadosoknál ezúttal Rafal Sonik nyert Ignacio Casale és Sergio La Fuente előtt. A kamionosok versenyében a második napot Eduard Nikolaev zárt az élen, míg a második és harmadik pozícióban Siarhei Viazovich és Airat Mardeev végzett.

(fp)

(fotó: dakar.com, forrás: sportrajongo.hu)