Jump to content

Alonso és a Ferrari egyre távolabb a közös folytatástól

2014. 10. 01. 09:07

A Scuderia Ferrari új vezetősége már nem „félistenként” tekint Fernando Alonsóra és a jelentések szerint a helyzet már-már elviselhetetlenné vált Maranellóban, ami előrevetítheti a spanyol világbajnok távozását.

Egyre több jelentés szól arról, hogy a Ferrarinál "áll a bál", és az új vezetőség Marco Mattiaccival az élen már nem kulcsfontosságú szereplőként tekint 2005 és 2006 spanyol világbajnokára, ellentétben a Stefano Domenicali csapatfőnöki és Luca di Montezemolo elnöki regnálásával fémjelzett korszakkal.

A spanyol AS most arról ír, hogy a helyzet már-már elviselhetetlen Maranellóban, ami főleg az újonnan kinevezett csapatfőnöknek köszönhető. Mattiacci egy teljesen új nézetet követ a Ferrarinál és rendkívül agresszív lépésekkel próbálja meg feléleszteni a márka versenyképességét a Forma-1-ben, miközben már több nagy nevet is elküldött az istállótól. Az új korszak legnagyobb „áldozata” Alonso lehet, aki 2010 óta szerepel a Ferrarinál és gyakorlatilag a megérkezése óta kiváltságos életet élhetett a gyárban és a versenypályán egyaránt. Ennek azonban most vége.

Fernando a kialakult helyzet miatt távozni akar, és a szintén átalakulás előtt álló McLarennél lelhet otthonra a Honda támogatásával, mely mint a legfontosabb láncszemként számít a versenyzőre, akit még mindig a legjobbnak tartanak a mezőnyben. Problémát jelenthet, hogy lapértesülések szerint a Honda motorja távolról sem annyira versenyképes, mint azt várták: a motor gyenge, ellenben sokat fogyaszt, a szakértők szerint a japán gyártó 3-4 hónapos lemaradásban van a fejlesztések terén a tervezett ütemhez képest.

A jelentések szerint a Ferrarinál nem jó a hangulat, de Alonso helyzetét tovább nehezítheti, hogy 2016-ig érvényes a szerződése Maranellóval. Ezen a héten azonban a Ferrari bejelentheti a távozását, feltehetőleg a Japán Nagydíjon.

(bb)

(Forrás:sportrajongo.hu/f1live.hu; kép: sportrajongo.hu/Fernando Alonso twitter/carevolution.blog.hu)