Jump to content

Vettel igenje mit sem ér?

2014. 09. 25. 12:09

Bár a Szingapúri Nagydíj előtt felvetődött, hogy Sebastian Vettel és Fernando Alonso csapatot cserél a következő szezon előtt, csütörtökön elcsendesítették ezeket a pletykákat. Egy jól értesült olasz szakíró szerint Vettel a Ferraritól már elküldött vezetőséggel szóban már megegyezett, de ez most semmisnek tekinthető. A helyzet továbbra is ugyanaz: Fernando Alonso döntése alapjaiban rengetheti meg a ma még biztosnak tűnő jövő évi pilótafelállásokat.

„Sokszor elmondtam már, hogy szerződés köt a Red Bullhoz, és abban a hiszemben dolgozom tovább, hogy 2015-ben is ennél a csapatnál fogok versenyezni" – idézte a Sport Bild Vettelt, aki annyit már tanult Alonsótól, hogy utal a maradásra, de nem mondja ki egyértelműen.

Leo Turrini jól értesült olasz szakíró, aki pár éve még a Ferrari hivatalos magazinját szerkesztette, a blogjában írt összefoglalót, amelyben megemlíti, hogy Vettel tavasszal szóban Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval is megegyezett arról, hogy egyszer a Ferrari pilótája lesz, de miután mindkét vezető elhagyta már a Scuderiát, teljesen új helyzet állt elő.

A Scuderiánál továbbra is remek kapcsolatokkal rendelkező olasz szerint a Ferrari 2015-ben Kimi Räikkönenre összpontosít, mellé – ez személyes véleménye – Jules Bianchi lenne a megfelelő csapattárs. Turrini úgy véli, Marco Mattiacci, az új csapatfőnök, ha megtehette volna, már szerződtette volna Lewis Hamiltont, de mivel egyik toppilóta sem szabadul fel a 2015-ös idényre, kivárásra kell játszania, és 2016-ra kell megszereznie valamelyik ászt.

„Őket azonban kizárólag úgy lehet meggyőzni, ha a Ferrari sokkal jobb autót épít 2015-re, mint az idei. Ebben nem hisz már Alonso" – írta Turrini, aki korábbi bejegyzésében arról írt, hogy a Scuderia 2015-ben az idei Williamshez akar hasonlítani.

(bb)

(Forrás: nso.hu/kép:sportrajongo.hu/forma1hirek.hu/panorama.it)