Jump to content

Rossi nem bánja, hogy nem váltott az F1-re

2014. 09. 25. 08:29

A 2000-es évek közepén valós esély mutatkozott rá, hogy Valentino Rossi a MotoGP-ből a Forma-1-be igazoljon át, de ez végül sosem valósult meg.

A sokszoros világbajnok MotoGP-legenda, Valentino Rossi karrierje csúcsán, 2006-ban közel állt hozzá, hogy kettőről négy kerékre váltson, hiszen motorversenyző kollégájához, Max Biaggihoz hasonlóan ő is tesztelhette a Ferrarit. A „Doktor” az olasz Sky-nak idézte fel ezt az időszakot: „Akkoriban még sokat lehetett tesztelni, így kideríthetted, mennyi potenciál van benned és tényleg bejuthatsz-e a Forma-1-be” – mondta Rossi, majd hozzátette:

„Csodálatos volt a Ferrarival Valenciában lenni.” – mondta az olasz, aki végül nem váltott, és mint mondta, nem is bánta meg ezt a döntést: „Hogy őszinte legyek, nem volt szívem abbahagyni a motorozást, mivel tudtam, hogy még sok jó év vár rám, ráadásul egyúttal ez nagyon kockázatos lett volna. Sosem bántam meg, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam, hiszen még két bajnokságot nyertem.”

Rossi egyébként folyamatosan követi a Forma-1-et és azt is elárulta, kik a kedvencei: „Mindig nézem a Forma-1-et, nagyon szeretem. Kedvelem Ricciardót és Bottast, nagyon jól fejlődnek, és persze ott vannak az olyan nagyságok, mint Alonso és Vettel, akik szintén nagyon jók. És persze Hamilton, aki gyakran kijön a versenyeinkre, hogy a sok feltörekvő fiatalt most ne is említsem…”

(fp)

(fotó: autonewsinfo.com, forrás: formula.hu/sportrajongo.hu)