Jump to content

Schumacher fia a vb-címet célozza meg

2014. 09. 23. 14:39

Egyre komolyabb eredményeket ér el és egyre nagyobb céljai vannak Michael Schumacher fiának, Mick Schumachernek az autósportban. A 15 éves tehetség a hétvégén ezüstérmes lett az FIA gokart-világbajnokságán, amivel egy apró lépést tett a végső cél, az Forma-1-es szereplés felé.

A tavaly decemberben súlyos sí-balesetet szenvedő Michael Schumacher fiának neve egyre gyakrabban tűnik fel a különböző tudósításokban, hiszen újabb és újabb sikereket ér el gokarttal. A 15 esztendős fiatal tehetség a hétvégén Franciaországban szerepelt, ahol az FIA KF-Junior kategóriájában igyekezett minél jobb eredményt elérni.

Az ifjú Schumacher általában édesanyja leánykori nevén, Betsch néven versenyez, ezúttal viszont Mick Junior néven állt rajthoz, ahol végül a bajnokság második helyét vívta ki magának a brit Enaam Ahmed mögött. A pilótacsemete így nyilatkozott a verseny után: „Természetesen nagyon büszke vagyok erre a roppant fontos eredményre, de az is egyértelmű, hogy a célom a világbajnoki cím. És ez még csak karrierem kezdete…”

Érdekesség, hogy a gokart-világbajnoki cím édesapjának sem jött össze, Mick persze még javíthat. Ráadásul idén még vár rá egy fontos megmérettetés, hiszen a német gokartbajnokság utolsó, genki állomására Mick bajnoki esélyesként érkezik meg (szintén a juniorkategóriában). Erre a fináléra október első hétvégéjén kerül majd sor.

(fp)

(fotó: sport365.hu, forrás: sportrajongo.hu/motorsportal.hu/formula.hu)