Jump to content

Da Costa feladta a Forma-1-es álmot

2014. 09. 16. 08:45

A tavaly a Toro Rosso ülésére pályázó, de végül hoppon maradó Antonio Felix da Costa feladta a reményt, hogy bekerülhet a Formula-1-be.

Tavaly ilyentájt még úgy tűnt, hogy Antonio Felix da Costa befutó lehet a Toro Rosso egyik ülésére, ám a Red Bull végül máshogy döntött és a GP3 bajnokát, Daniil Kvyatot ültette az autóba. Az orosz három kilencedik és két tizedik helyével megszerzett nyolc pontjával jelenleg tizenötödik a bajnokságban.

Azóta Helmut Marko-ék egy ennél is sokkal merészebb döntést hoztak, amikor Max Verstappent szerződtették, aminek következtében Carlos Sainz maradt hoppon – bár, mint kiderült, még da Costa is reménykedett abban, hogy üléshez juthat a csapatnál.

„A szezon elején még reménykedtem, hogy bejuthatok az F1-be. Bár még csak 23 vagyok, kissé fiatal egy álom feladásához, el kellett döntenem, hogy mire akarok koncentrálni. Ez pedig a DTM lesz.” – mondta a portugál, aki a német túraautó-bajnokságban is a Red Bull támogatását élvezi, ám túlzott sikereknek egyelőre nem örvendhetett idén. Eddig egyszer szerzett pontot, a Hungaroringen volt nyolcadik.

„Nagyon élvezem a DTM-et a kezdetektől fogva, erre fogok koncentrálni. Ha még tíz évet itt tölthetnék, elégedett lennék, ez a célom.” – mondta da Costa, aki azt is leszögezte, hogy nem esik nehezére látni, ahogy Kvjat és Verstappen is őelőtte jut el az Forma-1-be: „Max nagyon-nagyon jó versenyző, 16 évesen én nem érhettem volna el annyi dolgot, mint ő. Egyértelmű, hogy egy különleges tehetség.”

„Egyúttal viszont nagyon sajnálom Carlos Sainzt, akit a Red Bull készített fel és most készen állna arra, hogy belépjen a királykategóriába. Remélem, hogy megkapja az esélyt és így Max és Carlos is a mezőnyben lesz jövőre.” – mondta da Costa, aki a DTM mellett a Formula E-ben is szerepel az idei évben, de a szezonnyitót ki kellett hagynia a két sorozat ütközése miatt.

(fotó: passionea300allora.it, forrás: formula.hu)