Jump to content

Rabat ismét levadászta Kallio-t

2014. 09. 14. 13:09

Hiába indult megint az élről Mika Kallio, Silverstone-hoz hasonlóan Esteve Rabat aratta le a babérokat. A két Marc VDS motor mögött Johann Zarco futott be harmadikként.

A Moto2-es verseny nagy kérdése az volt, hogy a két Marc VDS pilóta, Esteve Rabat és Mika Kallio közül, akik vezetik az összetettet, és akik megszerezték az első és második helyet az időmérőn, ezúttal kinek jön ki jobban a lépés? Kallio simán eljött a rajtnál, Rabat azonban csak nehezen tudta megőrizni a második pozíciót. A rajt legnagyobb nyertese Ricard Cardus volt, aki egészen a harmadik helyig kapaszkodott fel.

Azlan Shah csúszott ki az egyik kanyarban, később pedig Nicolas Terol csatlakozott hozzá a kiesők között. A 2011-es 125cc-s világbajnok versenyének feltehetően műszaki hiba vetett véget. Látványos előzéseket produkált Maverick Vinales, aki az egyik kanyar kijáratánál, a kigyorsításon hagyta le előbb Thomas Lüthit, aztán Ricard Cardus-t is.

Cardus remekül induló futama végül keserű véget ért, a spanyol elcsúszott az egyik kanyarban és bár vissza tudott állni, a jó eredménynek búcsút inthetett. Az élen – akárcsak a Moto3-ban – két csapattárs haladt, a „bronzérmes” pozíciót őrző Johann Zarco-nak nem sok esélye volt arra, hogy megszorongassa Kallio-t és Rabatot. A spanyol a tizennyolcadik körben szánta el magát az előzésre és sikeresen át is vette a vezetést.

Rabat nem akarta megadni az esélyt Kallio-nak a visszavágásra, körről-körre húzott el a finntől, aki ráadásul egyszer ki híján le is repült a motorjáról. Kallio azonban nem hagyta magát, ismét begyújtotta a rakétákat és közelebb ért Rabathoz. A bajnokságot vezető spanyol viszont jól osztotta be az előnyét és megnyerte a misano-i versenyt Kallio és Zarco előtt.

Az összetettben 22 pontra nőtt Rabat előnye, Kallio-nak össze kell szednie magát, ha bajnok akar lenni idén.

(fotó: p1race.hu)