Jump to content

Montezemolo távozik posztjáról!

2014. 09. 10. 09:37

Hiába cáfolta meg a távozásáról szóló híreket a hétvégi olasz versenyen, most hivatalossá vált: Luca di Montezemolo huszonhárom év után távozik a Ferrari elnöki posztjáról.

Szerda reggel a Ferrari hivatalos sajtóközleményben tudatta a nagyvilággal, hogy Luca di Montezemolo majd 23 év regnálás után a mai nappal lemondott a Ferrari elnöki posztjáról. A Presidente egy érzelmes búcsúlevéllel intett istenhozzádot övéinek. Hogy ő hol folytatja és ki lesz utódja, azt egyelőre nem tudni. Montezemolo búcsúlevele:

„A Ferrari fontos szerepet fog játszani az FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Groupon belül a csoport soron következő Wall Street-i megalapításán. Ez egy új és másfajta szakaszt nyit meg, melyet én úgy érzem, a Csoport elnök-vezérigazgatójának kell vezetnie. Ez egy korszak végét jelenti, ezért úgy döntöttem, lemondok elnöki tisztségemről majd 23 csodálatos és felejthetetlen év után, beleértve azokat is, amelyeket Enzo Ferrari mellett tölthettem el az 1970-es években.

Szeretném hálámat kifejezni először és mindenekfölött a kivételes nőknek és férfiaknak, akik a Ferrari gyárában, irodáiban, a versenypályán és a piacon dolgoztak szerte a világon. Ők voltak az igazi építőkövei a cég látványos növekedésének, számos felejthetetlen győzelmének és az átalakulásnak, melynek folytán a világ legerősebb márkájává váltunk. Szeretnék meleg búcsút és köszönetet mondani az összes technikai és kereskedelmi partnerünknek, a viszonteladóinknak szerte a Földön és legfőképp a vevőinknek és a gyűjtőknek, akiknek szenvedélyében teljes szívemből osztozom. De szintén gondolok a szurkolóinkra, akik mindig nagy lelkesedéssel szurkoltak nekünk, különösen a Scuderia legnehezebb pillanataiban.

A Ferrari a legcsodálatosabb cég a világon. Hatalmas kiváltság és megtiszteltetés volt, hogy a vezetője lehettem. Minden lelkesedésemet és elhivatottságomat ennek a cégnek szenteltem az elmúlt hosszú években. A családom mellett ez volt és ez is marad a legfontosabb dolog az életemben. A részvénytulajdonosoknak, főleg Piero Ferrarinak, aki mindig mellettem állt és mindenkinek a Cégben további sok-sok olyan sikeres évet, amilyet a Ferrari megérdemel.”

(fotó: zimbio.com, forrás: formula.hu)