Jump to content

F1: Abu Dhabiban ott lehet már a McLaren-Honda

2014. 09. 09. 09:48

Hatalmas várakozás előzi meg a Honda visszatérését a Forma-1-be, hiszen ezzel ismét összeáll a 80-as 90-es évek világverő csapata, a McLaren-Honda. Az együttműködés létrejöttét tavaly májusban jelentették be, ám versenykörülmények között csak a következő idénytől láthatjuk a japán gyár motorjaival szerelt McLareneket. De mi a helyzet a tesztekkel?

A Forma-1 rajongóit hónapok óta foglalkoztatja egy kérdés, miszerint mikor lehet már látni bármilyen körülmények között a McLaren-Hondákat? Nos a száguldó cirkusz felől érkező pletykák szerint erre már nem is kell olyan sokat várni, ugyanis az idény végén esedékes Abu Dhabi teszt során a régi-új csapat is bemutatkozik. A hírt ugyanakkor még nem erősítették meg egyik oldalról sem, jóllehet meg sem cáfolták.

"Igazából még nem pontosítottuk, a legbiztosabb, ha azt mondom, hogy Jerezben ott leszünk, de ha minden jól halad, akkor a McLaren-Hondák tesztjére korábban is sor kerülhet" - mondta a bemutatkozást firtató kérdésekre Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

A szakember elmondta, hogy csak azért nem adnak konkrét választ, mert ők sincsenek tisztában a pontos dátummal, de megerősítette, hogy nagy esély van arra, hogy a jerezinél egy korábbi időpontban már tesztelni tudják az új erőforrást.

A Honda hat év után tér vissza az F1-be, és az új előírások szerinti – V6-os, 1.6 literes – turbómotorokat szállít 2015-től a McLarennek. A motorok fejlesztését a japán Tocsigiben végzik. Az Abu Dhabiban esedékes teszt november 25-26-án kerül megrendezésre, két nappal a mostani szezon zárófutama után.

(Forrás:sportrajongo/Fotó:omnicorse.it)