Jump to content

Törölték az Air Race időmérő edzését

2014. 09. 07. 08:56

A rossz időjárási körülmények miatt nem rendezték meg a Red Bull Air Race idei hatodik versenyhétvégéjének kvalifikációját a texasi Fort Worth-ben. A futam rajtsorrendje a szombati edzések eredményeiből alakul ki.

A 25 csomós szél és a zivataros időjárás nem tette lehetővé, hogy a „légi Forma-1” mezőnye megtartsa az időmérő edzést Fort Worth-ben. A vasárnapi rajtsorrendet ezért a pilóták legjobb köridejei alapján határozzák meg, amelyeket a két szombati edzésen futottak.

Ennek alapján Paul Bonhomme és Hannes Arch is viszonylag hamar sorra fog kerülni, a pontverseny két éllovasa nem brillírozott szombaton, a második, illetve a harmadik fordulóban szállhatnak harcba majd a legjobb nyolc közé kerülésért.

Az edzéseket egyébként Matt Hall, Nigel Lamb és Pete McLeod nyerte meg, de Martin Sonka és Nicolas Ivanoff is remekelt. A legjobb idő a kanadai McLeod nevéhez fűződik, így ő „lép” pályára legkésőbb.

Besenyei Péter a tizenegyedik helyen végzett (Michael Gouliant előzte meg), a magyar pilóta az ötödik fordulóban következik majd, ellenfele Matt Hall lesz.

(fotó, forrás: redbullairrace.com)