Jump to content

Nicolas Ivanoff győzött Texasban!

2014. 09. 07. 21:54

A francia Nicolas Ivanoff szerezte meg a győzelmet a Red Bull Air Race idei hatodik versenyén Fort Worth-ben, rajta kívül Nigel Lamb és Pete McLeod állhattak még fel a dobogóra. A pontversenyben vezető Hannes Arch és Paul Bonhomme sem ment jól, a bajnokság háromesélyessé vált. Besenyei Péter tizenkettedik lett.

A legjobb nyolc közé jutásért Matthias Dolderer legyőzte Yoshihide Muroyát, a britek háziversenyéből Paul Bonhomme jutott tovább Nigel Lamb ellen, Nicolas Ivanoff pedig nem kis meglepetésre jobb időt ért el, mint az összetettet vezető Hannes Arch. Kirby Chambliss ezúttal sem ment jól, Martin Sonkától kapott ki és sajnos Besenyei Péternek most nem sikerült a továbbjutás Matt Hall-lal szemben, a magyar pilótát a tizenkettedik helyen rangsorolták. Az utolsó körben Pete McLeod győzte le Michael Gouliant. A két leggyorsabb vesztes Nigel Lamb és Hannes Arch volt, így ők folytathatták a versenyt.

A következő meglepetés a legjobb nyolc között érkezett, ahol a német Dolderer volt a leggyorsabb. Lamb, Ivanoff és McLeod ért el még továbbjutó időt, Bonhomme az ötödik, Arch pedig csak a nyolcadik lett. Hall és Sonka foglalták el a hatodik és a hetedik pozíciókat.

Dolderer aztán a végjátékban nem tudta megismételni a jó eredményt, az idejét mind a három ellenfél felülmúlta. Először Nigel Lamb vette át a vezetést, majd érkezett az újabb fordulat: Nicolas Ivanoff egy tizedet adva a britnek került az élre. McLeod repült utoljára, de a kanadai köre csak a harmadik helyre volt elég.

Ivanoffnak ez volt a harmadik győzelme a 2007-es ausztrál és a 2009-es san diego-i verseny után. Lamb zsinórban harmadszor végzett a második pozícióban, McLeod és Dolderer pedig beállították karrierjük legjobb eredményét.

Három futammal az idény vége előtt elképesztően szorossá vált a bajnokság. Paul Bonhomme átvette a vezetést 45 ponttal, de Hannes Arch csak eggyel van lemaradva tőle és Nigel Lamb is bejelentkezett a világbajnoki címért, neki szintén 44 pontja van.

(fotó: forum.spirit-modelcar.com)