Jump to content

F1: jövőre 20 futam, július végén jön a mezőny a Hungaroringre

2014. 09. 07. 13:11

Nyilvánosságra hozták a Forma 1-es világbajnoki sorozat 2015-ös versenynaptárát. A legfontosabb, hogy a Magyar Nagydíj a 11. lesz a sorban, éppen a németországi futam után, amely mondjuk nem túl jó hír a bevételek és a látogatottság szempontjából, jóllehet még változhat a sorrend. A szezon 20 futamból áll majd, a mezőny Mexikóba és Oroszországba is ellátogat.

A korábbi szokásokkal ellentétben kicsit később, de nyilvánosságra hozták a 2015-ös Forma 1-es versenynaptár összeállítását, ami ugyan még csak tervezet, de a sorrendben kívül más nem nagyon változhat. A magyar szurkolók számára az egyik legfontosabb hír, hogy a jövő évi Magyar Nagydíj július 26-án lesz, egy héttel a németországi futam után, és a nyári szünet előtt.

Ez nem feltétlenül jó hír a magyar szervezők számára, akik az idei alacsonyabb bevételt azzal tudják be, hogy a fizikailag legközelebbi helyszín dátum szerint is túl közel van a mogyoródi futamhoz, amely jövőre a 11. állomása lesz a száguldó cirkusznak. A 20 versenyből álló világbajnoki idény során a mezőny Mexikóba és Oroszországba is ellátogat majd. Éppen az Orosz GP miatt változhat amúgy a sorrend, ugyanis az oroszok jelezték, szeretnék ha az októberi futamuk átkerülne az európai idény elé, valamint azt is örömmel vennék, ha a Kínai és a Spanyol Nagydíj közötti háromhetes időszakban kerülne megrendezésre.

A versenynaptárt még nem hivatalos, az FIA még nem véglegesítette. Az idény március 15-én szokás szerint Melbourne-ben kezdődik, és november 29-én Adu-Dzabiban ér véget.

A 2015-ös tervezett versenynaptár:

Március 15.: Ausztrál Nagydíj, március 29.: Malajziai Nagydíj, április 5.: Bahreini Nagydíj, április 19.: Kínai Nagydíj, május 10.: Spanyol Nagydíj, május 24.: Monacói Nagydíj, június 7.: Kanadai Nagydíj, június 21.: Osztrák Nagydíj, július 5.: Brit Nagydíj, július 19.: Német Nagydíj, július 26.: Magyar Nagydíj, augusztus 23.: Belga Nagydíj, szeptember 6.: Olasz Nagydíj, szeptember 20.: Szingapúri Nagydíj, október 4.: Japán Nagydíj, október 11.: Orosz Nagydíj, október 25.: Mexikói Nagydíj, november 1.: Amerikai Nagydíj, november 15.: Brazil Nagydíj, november 29.: Abu-dhabi Nagydíj.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:planetformula1.com)