Jump to content

Hamilton indulhat az élről Monzában

2014. 09. 06. 15:19

Lewis Hamilton az első és a harmadik szabadedzés után az időmérőn sem talált legyőzőre. Nico Rosberg majdnem három tizedmásodperces lemaradással végzett a második helyen, őt a Williams-ek és a McLarenek követik. Kimi Raikkonen csak tizenkettedik lett.

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a szombat délelőtti harmadik szabadedzésen. A Mercedes britje mögött Fernando Alonso végzett a második pozícióban, a Williams duója pedig a harmadik és negyedik helyet foglalta el. Nico Rosberg váltógondok miatt mértidő nélkül zárt és félő, hogy váltót kell cserélni az autójában.

Daniil Kvyat kényszerült először idén hatodik erőforrás felhasználására, így a Toro Rosso orosz versenyzője büntetésre számíthat az időmérő után.

Erősen kezdte a kvalifikációt a Mercedes, de a két Williams sem volt sokkal lassabb náluk. A harmadik erőt a McLaren jelentette, a Ferrari elmaradt a szabadedzésen elért eredményeitől. A Q1 legjobbja Hamilton volt több mint egy tizeddel megelőzve Rosberget és Massát. Búcsúzott a Lotus, a Caterham és a Marussia kettőse.

Hamilton a Q2-t is behúzta, négy századdal múlta felül csapattársa idejét, a Williams továbbra is lőtávolon belül volt a Mercedes-ekhez képest. Kiesett Kvyat, Raikkonen, Vergne, Hülkenberg, Sutil és Gutierrez.

A végjátékba a Mercedes, a Red Bull, a Williams és a Red Bull jutott be két autóval, a Ferrari és a Force India pedig egy-egy pilótával (Alonso, Perez) képviseltette magát a Q3-ban. Hamilton nagyon erős körrel kezdett, négy tizedet adott Rosbergnek, aki mögött szorosan ott volt Bottas és Massa.

Rosberg közelített ugyan Hamilton idejéhez, de megelőzni nem tudta a 2008-as világbajnokot, így Hamilton a spanyol verseny óta először verte meg a németet időmérő edzésen. A második sorba a Williams-ek (Bottas-Massa), a harmadikba a McLarenek (Magnussen-Button) állhatnak fel holnap. Alonso lett a hetedik, Vettel a nyolcadik, Ricciardo a kilencedik és Perez a tizedik.

(fotó: ctvnews.ca)