Jump to content

Hamilton nyerte meg az első szabadedzést

2014. 09. 05. 12:06

Jól kezdtek a Mercedes-erőforrásokkal felszerelt autók: Lewis Hamilton kezdett a legjobban Monzában, a 2008-as világbajnok mögött Jenson Button és Nico Rosberg végzett. Kamui Kobayashi visszakapta az ülését a Caterhamnél.

Az elmúlt két hétben sokat találgatták, vajon ki vezeti majd a Caterham egyik autóját, végül Kamui Kobayashi visszakapta a helyét az Olasz Nagydíjra. A csapat lehetőséget adott Roberto Merhinek az első gyakorláson, aki kapásból gyorsabbnak bizonyult Marcus Ericssonnál. Rajta kívül még Charles Pic (Lotus), Daniel Juncadella (Force India) és Giedo van der Garde (Sauber) voltak azok a tartalékversenyzők, akik pályára gördülhettek péntek délelőtt. Igaz Juncadella csak félórára ülhetett be Perez autójába.

Domináltak a Mercedes-motoros autók az első tréningen, de ezúttal nem született kettős győzelem a gyári csapattól, mivel az élen végző Lewis Hamilton és Nico Rosberg közé beékelődött a 2009-es világbajnok, Jenson Button a McLarennel. Button lemaradása hat tized volt Hamiltonhoz képest. Fernando Alonso lett a negyedik, megelőzve Kevin Magnussent és Sebastian Vettelt. Az első tízbe még Kimi Raikkonen, Sergio Perez, Daniil Kvyat és Nico Hülkenberg fért be.

Meglepetésre Esteban Gutierrez egy tizenegyedik helyezéssel nyitott, mögötte a szerényen kezdő Williams-ek következnek (Bottas-Massa sorrendben). Nem kezdődött jól Daniel Ricciardo hétvégéje: a háromszoros futamgyőztes ausztrál mindössze 12 kört tudott futni az első másfél órában és csak tizenhatodikként zárt.

(fotó: telegraph.co.uk)