Jump to content

F1: távozik a Ferrari elnöke - sajtóhír

2014. 09. 05. 12:57

Sajtóértesülések szerint távozik a Ferraritól az elnöki tisztséget betöltő Luca di Montezemolo. A karizmatikus vezetőről hetek óta pletykálják, hogy az Alitalia elnöki székét cseréli a Ferrariéra, ám ezeket a pletykákat cáfolták. A hírek szerint azonban Montezemolo a hétvégi monzai versenyen komoly bejelentésre készül, és komoly változások várhatóak az F1 egyik legnépszerűbb istállójának élén.

A La Gazzetta dello Sport egyik elismert F1-es szakírója, Pino Allievi szerint Luca Montezemolo a hétvégén bejelenti távozását, jövő héten csütörtökön pedig formálisan megteszi ezt szintén, ám immáron a Ferrari bizottsági ülésén a vezetőségi tagok előtt. A hírt természetesen sen Montezemolo, sem az istálló nem erősítette meg.

A Presidente távozása után a pletykák szerint Ross Brawn tér vissza, mint csapatfőnök, míg Marco Mattiacci felfele bukik és az elnöki titulust kapja meg. A sajtóhírek a csapat pilótájához, Fernando Alonsóhoz is elértek, aki azonban természetesen konkrétumokkal nem tudott szolgálni.

"Nem tudom, én is csak pletykákat hallottam. Nem hallottam semmi Montezemolótól, csak annyit tudok, hogy amióta én itt vagyok ő az elnök. Amennyiben valóban bejelenti a távozását, akkor természetesen beszélünk majd róla, az egy új helyzet lenne, de egyelőre erről nincs szó, - mondta a kétszeres világbajnok klasszis az olasz Ansa hírügynökségnek.

Mindenesetre az Olasz Nagydíj így még érdekesebbé válik, Monzában ugyanis előszeretettel jelentenek be nagy volumenű dolgokat immáron évről évre.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:panorama.it)