Jump to content

Schuamcher karácsonykor hazatérhet?

2014. 09. 04. 14:04

Német lapértesülések szerint Michael Schumacher az idei karácsonyt már otthonában töltheti, amennyiben rehabilitációja folyamatosan és jól halad. A korábbi hétszeres Forma 1-es világbajnok pilóta nyár óta Lausanne-ban gyógyul.

A német Bunte magazin kórházi forrásokat idézve úgy tudja, hogy a tavaly december végén síbalesetet és súlyos agyi sérüléseket szenvedő, majd hónapokig mesterséges kómában lévő Schumacher egyelőre egész napos kiemelt felügyeletet igényel, így még nem tudják hazaengedni. A pilótát nyáron szállították át a Grenoble-i kórházból Lausanne-ba, ahol különleges körülmények között gyógyulhat, ám az előzetes hírekkel szemben még nem térhet haza, a kiengedés időpontját ugyanis az év utolsó hetére tolták.

A Bunte egy közeli kórházi forrást idéz: „Schumachernek továbbra is egész napos kiemelt felügyeletre van szüksége. Senki sem tudja megmondani, meddig tart, mire visszanyeri mozgása, beszéde és memóriája korábbi állapotát" - hozzátéve, hogy ilyen súlyosságú és jellegű sérüléseknél előre jósolni sem lehet, hiszen mindenkinél más a felépülés üteme.

(Fotó:abc.net.au)