Jump to content

Rins győzött a Moto3-ban

2014. 08. 31. 16:58

Rendhagyó módon a Moto3-as kategória futamát rendezték meg utoljára Silverstone-ban, amelyen az idén megszokott kiélezett küzdelem folyt az élmezőny tagjai között. A rendkívül szoros versenyen végül Alex Rins nyert.

A pontversenyben élen állók közül egyértelműen Efren Vazquez járt a legrosszabbul, aki rögtön az első körben feladta a futamot. Ahogy az idei évben már nem egyszer előfordult, most is óriási, tizenöt fős boly haladt az élen.

A véghajrában Enea Bastianini, Alex Marquez, Alex Rins és Miguel Oliveira kvartettje pályázhatott a győzelemre. Rins szelte át elsőként a képzeletbeli célvonalat, mindössze 11 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Marquezt. Bastianini újabb dobogót érő befutóval bizonyította, hogy helye van a legjobbak között.

Az Estrella Galicia két motorosa nagyot faragott a hátrányából az összetettben, Marquez lemaradása 13, Rins-é pedig 29 pont a csak hatodik helyen végző Jack Millerhez képest. Vazquez hátránya 34 egységnyire rúg, a Silverstone-ban csak a tizenhatodik pozícióban záró Romano Fenati pedig már majdnem két győzelemmel, 44 ponttal marad el Millertől.

(fotó: motogp.com)