Jump to content

Rabat nagy győzelmet aratott Kallio fölött

2014. 08. 31. 13:45

Fordulópontot jelenthet az idei Moto2-es sorozatban a silverstone-i verseny. Mika Kallio a futam nagy részében magabiztosan vezetett, a végén azonban mégsem ő, hanem csapattársa, Esteve Rabat aratta le a babérokat. Maverick Vinales végzett a harmadik helyen.

Mika Kallio átvette a vezetést a rajt után, Dominique Aegerter pedig nagy igyekezetében, hogy a rossz kvalifikáció után mihamarabb felzárkózzon, nekiment Maverick Vinales motorjának és a pálya szélén kötött ki.

Az élen Kallio, az első helyről induló Johann Zarco, Jonas Folger, Esteve Rabat, Simone Corsi és Maverick Vinales haladt, folyamatosan cserélgetve a pozíciókat. A pontversenyt vezető Rabat nem hagyhatta, hogy csapattársa teljesen meglépjen a mezőnytől, Vinales-szel a nyakán négy körrel a vége előtt megkezdte a felzárkózást.

Folger hibázott és ezzel nem csak saját magát, hanem Simone Corsit is kiütötte a versenyből, az olasznak ráadásul szemmel láthatóan nagy fájdalmai voltak a baleset után. Rabat két körrel a vége előtt megelőzte Kallio-t, de a finn sikeresen visszavette a vezető pozíciót. A két Marc VDS-es motor, valamint Vinales csatájából végül Rabat jött ki győztesen, Kallio lett a második, a tavalyi Moto3-as bajnok pedig a harmadik.

Rabat idei hatodik sikerével nem is annyira a pontokat tekintve (bár a spanyol tizenhét egységnyi előnye már nem olyan csekély), mint inkább lélektanilag lehet fontos a bajnoki csatában, Kallio ugyanis egy félig megnyert versenyt vesztett el. Vinales megerősítette harmadik helyét az összetettben, a Supersport-vb 2013-as győztese, Sam Lowes idei második legjobb eredményét érte el hetedikként, a veterán beugró, Jeremy McWilliams pedig egy kör hátránnyal a huszonkilencedik helyen futott be.

(fotó: p1race.hu)