Jump to content

Marquez visszatért a dobogó tetejére Silverstone-ban

2014. 08. 31. 15:24

Jorge Lorenzo ismét megszorongatta Marc Marquezt, de mivel a pontversenyt vezető spanyol szemmel láthatóan ismét százszázalékos formában versenyzett, nem meglepő, hogy megint ő végzett az első helyen. A két gyári Yamaha, Lorenzo és Rossi asszisztáltak Marquez diadalához.

Jorge Lorenzo kapta el a legjobban a startlámpák kialvásának pillanatát, a kétszeres bajnok jó darabig vezetett is, de egy kisebb hibánál Marc Marquez leelőzte. Lorenzo nem adta fel és mikor Marquez szélesebben vett egy kanyart a kelleténél, visszaállt az élre. A két spanyol küzdelme a tavalyi versenyt idézte, Marquez most sem kímélte a technikát és nem félt kockázatos manőverekbe fogni.

A Repsol Honda versenyzőjét végül nem sikerült legyőznie Lorenzo-nak, Marquez idei tizenegyedik sikerével megcáfolta azokat az állításokat, melyek szerint a Brno-i negyedik pozíció nem csak egy kisebb megbotlás volt. Lorenzo ismét kitett magáért, de ez újfent csak a második helyre volt elég. A dobogó harmadik fokára Valentino Rossi léphetett fel.

Dani Pedrosa lett a negyedik, Andrea Dovizioso pedig az első soros indulás után ötödikként futott be – egyre ígéretesebb a Ducati tempója. Alvaro Bautista viszont pontok helyett újabb bukást könyvelhetett el Silverstone-ban, ő lett a futam egyetlen kiesője.

Nem remekeltek a hazai versenyzők sem. A legjobb brit Scott Redding volt, aki a tizedik helyen ért célba, két pozícióval megelőzve Cal Cruthlow-t. Bradley Smith technikai gondok miatt egy körös hátrányban futott be a huszonkettedik helyen.

(fotó: tutgen.com)