Jump to content

Rins, Zarco és Marquez az élen szombaton

2014. 08. 30. 17:24

Csak a Moto2-ben született meglepetés-eredmény a silverstone-i MotoGP-hétvége időmérő edzésein. A középső géposztályban Johann Zarco volt a leggyorsabb, a másik két kategóriában egy-egy spanyol pilótáé lett a dicsőség: Alex Rins és Marc Marquez gyűjtötte be a pole-t.

Alex Rins volt a leggyorsabb a Moto3-as géposztályban. A csehországi fiaskó után (Rins tévedésből egy körrel a leintés előtt ünnepelt) jól jött ez az eredmény a spanyolnak, aki mögött kisebb meglepetésre Niccolo Antonelli és a csapattárs, Alex Marquez végzett. Az Estrella Galicia Honda két versenyzőjén kívül nem értek el jó eredményt a bajnokság éllovasai: Jack Miller a nyolcadik, Efren Vazquez a tizenötödik, Romano Fenati pedig csak a huszonkettedik helyről kezdheti meg a holnapi futamot. Ez leginkább Fenati számára lehet elkeserítő, aki most is már szombaton nehéz helyzetbe került.

Idén eddig ritkán látott arc nyerte meg a Moto2-es időmérőt: Johann Zarco. A francia pilóta végig vezetett a tréningen, megérdemelten lett az övé a pole. Mögüle Mika Kallio és Simone Corsi indulhat majd, Esteve Rabat „csak” a negyedik lett. Dominique Aegerter számára nem jött ki jól a lépés, a svájci versenyző csak a tizenkilencedik legjobb időt érte el. Nem alakult jól a kvalifikáció a veterán Jeremy McWilliams-nek sem, aki két bukást is elkönyvelhetett szombat délután, végül kilenc másodperces lemaradással végzett a harmincnegyedik helyen.

Nem igazán zavarta meg Marc Marquezt, hogy Brno-ban megszakadt a győzelmi sorozata: Silverstone-ban is ő szerezte meg a pole pozíciót a MotoGP-ben. A címvédő spanyol mellől az ismét remekül futó Andrea Dovizioso rajtolhat majd a futamon a Ducatival, a harmadik hely pedig Jorge Lorenzo-é lett. A második sorba Aleix Espargaro, Dani Pedrosa és Valentino Rossi fért be, mögöttük a két Tech3 Yamaha (Bradley Smith és Pol Espargaro) és Stefan Bradl zárt.

(fotó: autosport.com)