Jump to content

F1: Hamilton és Rosberg előtt szabad a pálya

2014. 08. 29. 16:33

Szabad utat kapott a Mercedes két versenyzője, Lewis Hamilton és Nico Rosberg. A csapatvezetés engedélyezte versenyzőinek, hogy a pályán küzdjenek meg az egyéni vb-címért, tehát nincs első számú versenyző, győzzön az, aki gyorsabb a pályán. A döntésnek valószínűleg a pilóták is örülnek, de a legnagyobb örömöt a szurkolóknak okozták Toto Wollfék, hiszen így aztán még izgalmasabb lesz a szezon hátralévő része.

Pár napja még állt a bál a Mercedes háza táján, ám a hírek szerint a ma délutáni csapatmegbeszélésen a versenyzők, Lewis Hamilton és Nico Rosberg elásták a csatabárdot. A feszültség a magyar nagydíj után is igen komoly szintre emelkedett, amikor is Hamilton nem volt hajlandó elengedni a csapatutasítás ellenére sem a nálánál gyorsabb Rosberget. A két versenyző közti ellentét azonban csak ezt követően hágott a tetőfokára, a belgiumi nagydíjon Rosberg ugyanis nekiment Hamiltonnak elrontva ezzel a brit versenyét, majd állítólag a futam után kijelentette, hogy mindezt szándékosan tette. Toto Wolff ezt követően komoly tűzoltásba kezdett, majd a mai napon csapatmegbeszélést tartottak a Mercedes főhadiszállásán melyen részt vett Hamilton, Rosberg, Paddy Lowe és Toto Wolff egyaránt.

Az egyeztetés során Rosberget elmarasztalta a vezetőség, majd bocsánatkérésre kötelezte Hamiltonnal szemben. A német a Mercedes közleménye szerint elismerte felelősségét a balesetben, ahogy Hamilton is belátta, hogy volt szerepe abban, hogy feszültség alakult ki közöttük.

A közlemény érdekesebb része azonban csak most következik: a Mercedes ugyanis szabad utat adott két versenyzőjének, innentől kezdve a szezon hátralévő részében szabad közöttük a versengés, egy szabály van azonban melyet be kell tartaniuk, az pedig, hogy nem lehet ütközés, az autók nem érintkezhetnek egymással. Tehát Rosberg és Hamilton megküzdhet a vb-címért, ám ezt a fairplay szellemében kell tenniük, nem akadályozhatják egymást, nem lökhetik ki egymást, különben komoly büntetésre számíthatnak.

Lewis Hamilton hátránya a vb-összetettben vezető Rosberggel szemben 29 pont, melynek ledolgozását legközelebb a jövő héten esedékes Olasz Nagydíjon kezdheti meg.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport365.hu)