Jump to content

F1: Jenson Button visszavonulhat az idény végén

2014. 08. 28. 12:45

Jenson Button a gptoday honlapnak elismerte, hogy benne van a pakliban, hogy a szezon végén visszavonul. A Brawn GP versenyzőjeként világbajnoki címet nyerő népszerű brit autóversenyző egyelőre még nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot mostani csapatától a McLarentől, amely 3-5 éves ciklusban gondolkodik, ebbe pedig Button nem nagyon illik bele.

Jenson Button 34 évesen 261 versennyel a háta mögött őszintén beszélt arról, hogy lehetséges, hogy az idei lesz az utolsó idénye az F1-ben. A 2009-es világbajnok nem tárgyalt még egyelőre csapata vezetőivel szerződésének meghosszabbításáról, ráadásul Eric Boullier a McLaren versenyigazgatója elismerte, hogy bár kényelmetlen a helyzet a versenyzők számára, egyelőre nem tudják, hogy kivel hosszabbítsanak. Boullier azt is elárulta, hogy az istálló 3-5 éves periódusban gondolkodik a versenyzőit illetően, ebbe a képbe pedig Button 34 évesen nem annyira illik bele.
A McLaren háza tájáról azt pletykálják, hogy az újonc Magnussen lesz az akivel hosszabbítanak és megpróbálják visszacsábítani Fernando Alonsót a csapathoz. Ezek a pletykák nem erősítik Button pozícióját, aki elismerte, az évad végén még az is előfordulhat, hogy elköszön a Forma 1-től.

"Nem ültünk még le beszélni a csapattal" - mondta Button a BBC munkatársánaka szerződésével kapcsolatban a belga GP után. - Amennyiben a szezon végén vissza kell vonulnom, akkor elfogadom a dolgot. Ugyanakkor úgy érzem, hogy még rengeteg energia van bennem és nagyon sokat tudnék adni egy csapatnak meg amúgy sem tudom elképzelni az életemet motorsport, különösen az F1 nélkül."

Jenson Button a 2000-es idényben Ausztráliában mutatkozott be a száguldo cirkusz mezőnyében, első győzelmég hat évvel később a Hungaroringen aratta. Az F1 egyik legnépszerűbb versenyzője két éve Brazíliában nyert utoljára, eddig összesen 15 futamgyőzelem, 8 pole pozíció fűződik a nevéhez, 50-szer állt dobogón, 8-szor futotta meg versenyen a leggyorsabb kört és 1140 pontot szerzett.

Button az idei szezonban eddig egyszer állt dobogón (Ausztrália), jelenleg 68 ponttal rendelkezik és az összetett 8. helyén áll, míg csapattársa Kevin Magnussen 37 ponttal (szintén egy dobogós helyezés) a 11 pozícióból várja a vb folytatását.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó: telegraph.co.uk)