Jump to content

Villeneuve is megszólalt a Mercedes-ügy kapcsán

2014. 08. 26. 14:50

Ahogyan az várható volt, egyre többen fejtik ki véleményüket a vasárnapi F1-es belga futamon történt incidensről, akár korábbi, akár jelenlegi tagjai a paddocknak. A szókimondó megnyilvánulásairól elhíresült Jacques Villeneuve is megosztotta a véleményét.

„Túlreagálják az egészet. Egyértelmű versenybaleset volt, hiszen senki sem akarja megrongálni a saját vezetőszárnyát. Viszont ezen a szinten meg kell tudnod ítélni, mikor rontod el a kanyart. Nico-nál (Rosberg) ez a gond: képtelen elismerni, ha elvesztett valamit. Olykor pedig el kell fogadni, hogy elvesztetted a csatát. Nem kéne rossz vesztesnek lennie. – nyilatkozta Villeneuve, aki szerint Rosbergnek várnia kellett volna egy kört és akkor a DRS-sel könnyedén megelőzhette volna csapattársát.

Az 1997-es világbajnok úgy véli, Rosberg a puszta szerencsének köszönheti, hogy végül ő jött ki jól az incidensből. „Lewis (Hamilton) most eljutott odáig, hogy elege lett. Nico pedig nevet, hiszen 18 ponttal többet szerzett Lewis-nál. Normál esetben Lewis gumija egyben maradt volna, Nico szárnya pedig sérül. Tehát nem szándékosan tette. Ez meglehetősen rossz lett volna neki, de szerencsésen előnyt kovácsolt belőle. Ennyi az egész.”

A kanadai szerint nagy hiba lenne a csapat részéről a csapautasítás alkalmazása, ráadásul ez éppen a bajnoki tabellán előrébb álló Rosberg malmára hajtaná a vizet. „Nem tudom, mi lesz, de remélem, hogy a Mercedes hagyja őket tovább versenyezni egymással. Ezt a rajongók eddig is élvezhették. Ha elkezdenének csapatutasításokat adni, akkor az Nico-nak kedvezne. Éppen az profitálna belőle, aki az egészet kiváltotta. Nagy kár lenne érte.”

A Williams és a BAR korábbi versenyzője végül arról is beszélt, mennyire elítélendőnek tartja, hogy a futam utáni díjátadón egyes nézők füttykoncerttel fejezték ki dühüket Rosberg felé. „Ez nevetséges. Szánalmas és butaság. Egyáltalán nem jó. Nico egyszerűen rosszul mérte fel a helyzetet, ez mindenkivel megesik, minden versenyzővel. Alonso is törte már össze a vezetőszárnyát. Ilyen a versenyzés.” – zárta gondolatát Villeneuve.

(fotó: bbc.co.uk, forrás: motorsportal.hu)