Jump to content

Buemi a Formula E fő esélyese

2014. 08. 26. 10:27

Majdnem minden hely elkelt már a Formula E sorozatban, az elmúlt hónapokban két korábbi F1-es pilóta is leszerződött az újonnan induló szériába, amely egy hónapon belül megkezdődik.

Egy kivételével az összes előszezoni teszten Sebastien Buemi futotta meg a leggyorsabb kört, így joggal mondhatjuk, hogy őt kell majd legyőznie annak, aki a szeptemberi nyitányon nyerni akar. A svájci pilóta mellett Lucas di Grassi tudott az első helyen végezni tesztnapon. Mind az öt alkalommal a Donington Parkban gyakorolt a mezőny.

Annak ellenére, hogy az utolsó tréningen lehetőséget kapott Charles Pic, Takuma Sato és Oriol Servia is, közülük senki nem lesz állandó versenyzője a sorozatnak – hacsak az egyetlen szabad helyre, az Andretti Autosporthoz nem igazolnak.

Eldőlt viszont, hogy a Forma-1-et is megjárt belga pilóta, Jerome d’Ambrosio lett Mike Conway csapattársa a Dragon Racingnél. A China Racing pedig, miután számos versenyzőt kipróbáltak, a kínai Ho-Pin Tung és a szintén ex-forma-1-es Nelson Piquet Jr mellett tették le voksukat.

Piquet nevéhez fűződött az a videó is, amelyen az újdonságnak számító autócsere látható. A Formula E első futama szeptember 13-án lesz Pekingben.

(fotó: blog.tagheuer.com)