Jump to content

Dixon győzött Sonomában, az éllovasok betliztek

2014. 08. 25. 10:13

Scott Dixon nyerte meg az idei utolsó előtti Indycar-futamot Sonomában, amelyet sokáig az élről induló Will Power vezetett. Az ausztrál, miután egyszer meg is pördült, egy tizedik helyet mentett magának, amivel 51 pontra hízlalta az előnyét a duplapontos évadzáró előtt.

Többen összeakadtak a rajtnál, köztük a bajnoki harcban maradásért küzdő Helio Castroneves, akinek megsérült az első terelőszárnya a tülekedésben. A brazil lecserélte a megrongálódott alkatrészt, de néhány körrel később ismét a boxba kellett hajtania, hogy a szerelők leszereljenek egy meglazult elemet az autó hátuljáról is. Castroneves rögtön a futam elején óriási hátrányba került.

A sonomai verseny első kiesője az újonc Carlos Huertas volt. Az első sárga zászlós fázis után egy újabb koccanás történt a mezőny hátsó részében, ami további lassú körözésre kényszerítette a pilótákat. A kerékcserék második hullámánál Scott Dixon az addig magabiztosan vezető Will Power elé került. Az ausztrál ráadásul az újraindításnál megpördült és a mezőny végére került.

A versenyt fél-távnál az alternatív stratégián levő Mike Conway vezette. Később, az utolsó boxkiállások után Graham Rahal küzdötte fel magát az élre. A „National Guard” kocsi pilótája az utolsó három körig őrizte a vezető pozíciót, ekkor néhány másodpercig ismét Conway állt az élen, de Dixon gyorsan elé vágott, majd Ryan Hunter-Reay is lehagyta Conway-t.

A címvédő Scott Dixon idei második győzelmét gyűjtötte be, Hunter-Reay lett a második, Simon Pagenaud pedig a harmadik. Will Power a tizedik helyen futott be, 51 pontra növelve az előnyét a most csak 18. Helio Castroneves-zel szemben. Matematikailag még Simon Pagenaud, Ryan-Hunter Reay és Scott Dixon is megnyerheti a bajnokságot vasárnap Fontanában.

(fotó: newssaskatchewan.ca)