Jump to content

Összeakadtak a Mercedes-ek, Ricciardo újra győzött!

2014. 08. 24. 15:39

Megtörtént az első verseny közbeni összeérés a Mercedes pilótái között, az afférból Nico Rosberg profitált, aki egy második helyet mentett, míg Lewis Hamilton újfent nullázott. Az „ezüstnyilak” kakaskodásából ezúttal is Daniel Ricciardo jött ki a legjobban, aki megnyerte a Belga Nagydíjat. Valtteri Bottas végzett a harmadik helyen.

Fernando Alonso Ferrariján a felvezető kör előtt a 15 másodperces tábla felmutatásakor is dolgoztak a szerelők, ezért a spanyolt öt másodperces büntetéssel sújtották. Nico Rosberg nem indult jól, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is lehagyta őt, sőt a Red Bull németje Hamiltont is megpróbálta megelőzni, de a Les Combes-nál besokallt és visszaesett a harmadik helyre.

Rosberg a második körben visszatámadott, majdnem be is fért csapattársa mellé, de összeértek, Rosberg első légterelője megsérült, Hamilton pedig defektet kapott. Ez volt a Mercedes párosának első incidense a pályán, az is biztos, hogy lesz miről beszélni az elkövetkező napokban.

Pastor Maldonado és a Spa-ban debütáló Andre Lotterer versenye is hamar véget ért. Vettel hibázott a hatodik körben a Pouhonban, így Daniel Ricciardo lépett fel a második helyre – Kanadához és Magyarországhoz hasonlóan ismét kulcsfontosságú volt a helycsere kettejük között. Rosberg a nyolcadik körben állt ki a boxba, ekkor vezetőszárnyat is cseréltek az autóján. A német kálváriája nem ért véget, Mercedes-ének egyik antennájára felakadt egy gumifoszlány.

Fél-távnál Ricciardo vezetett a korai kerékcserét megejtő Kimi Raikkonen, valamint Sebastian Vettel és Valtteri Bottas előtt. Hamilton autója szemre rendben volt, de a brit képtelen volt felzárkózni a tizenötödik helyről, nem csoda, hogy a 2008-as világbajnok meglehetősen enerváltan rótta a köröket.

Tíz körrel a leintés előtt Romain Grosjean feladta a versenyt, a francia zsinórban harmadik kiesését könyvelhette el. Rosberg utolsó kerékcseréje után a negyedik helyre állt vissza, de hamar lehagyta az előtte autózó finneket, előbb Bottas-t, majd Raikkonent. Öt körrel a vége előtt Hamilton is a boxba hajtott, miután kitartóan hangoztatta, hogy kímélni kéne a Mercedes erőforrását.

Bottas megelőzte Raikkonent és feljött a harmadik helyre. Daniel Ricciardo parádés futamot teljesítve gyűjtötte be élete harmadik, zsinórban második győzelmét, mögötte a pontversenybeli előnyét 29 pontosra növelő Nico Rosberg futott be, Valtteri Bottas ismét felállhatott a pódiumra.

Az idei legjobb versenyét teljesítő Raikkonen lett a negyedik, mögötte az utolsó körökben óriási csatát vívó Vettel, Magnussen, Button és Alonso kvartettje ért célba. Magnussen olykor túl keményen védekezett a világbajnokokkal szemben, de kétségtelenül nagyot harcolt, Vettel pedig a nyolcadik helyről ugrott előre az ötödik pozícióba. Sergio Perez és Daniil Kvyat szerzett még pontot.

(fotó: skysports.com)