Jump to content

Rosberg kezdett az élen Belgiumban

2014. 08. 22. 11:52

A pontversenyt vezető Nico Rosberg futotta meg a leggyorsabb kört a Belga Nagydíj első szabadedzésén, mögötte Lewis Hamilton és Fernando Alonso végzett. Egyik napról a másikra változik a helyzet a Marussiánál, Andre Lotterer pedig megtette első köreit a Forma-1-ben.

A háromszoros Le Mans-i 24-órás győztes Andre Lotterer 32 évesen debütál a Forma-1-ben a Caterham csapatánál, Kamui Kobayashi helyén. Csütörtökön kiderült, hogy még egy újonc rajthoz állhat Spa-Francorchamps-ban: a nemrég a Caterhamtől a Marussiához igazoló Alexander Rossi helyettesíti Max Chiltont.

Péntek reggel azonban az együttes bejelentette, hogy az első szabadedzést leszámítva mégis Max Chilton fogja vezetni az egyik autójukat. Nem egyszerű a helyzet a Marussiánál, gondoljunk csak 2013 elejére, amikor úgy volt, hogy Luiz Razia ül be Timo Glock helyére és gyakorlatilag az utolsó pillanatban váltották le őt Jules Bianchira.

Nincs változás az élen, továbbra is a Mercedes kettőse diktálja a tempót, ezúttal Rosberg-Hamilton sorrendben. Alonso szokásához híven szintén jól kezdte a hétvégét, harmadikként lemaradása mindössze két tizedmásodperc volt. A negyedik helyen Jenson Button, az ötödiken Kimi Raikkonen, a hatodik Sergio Perez zárt. A mexikói csapattársa, Nico Hülkenberg egy nyolcadik helyezéssel alapozta meg a Force India jó Spa-i teljesítményét.

A két Red Bull csak a kilencedik és tizenegyedik pozíciót kaparintotta meg, a váltógondokkal küszködő Sebastian Vettel kihagyta a tréning utolsó félóráját. Kettejük közé Valtteri Bottas férkőzött be. A másik Williams, Felipe Massa egy szerénynek mondható tizenötödik hellyel nyitott, a két tartalékos, van der Garde és Rossi pedig 0.6, illetve 1.3 másodpercet kaptak csapattársaiktól. Lotterer erősen kezdett, hiszen kapásból gyorsabb volt Marcus Ericssonnál egy tizeddel.

(fotó: formula1.com)