Jump to content

Wittmann győzött a Nürburgringen

2014. 08. 18. 11:05

Pole pozícióból indulva győzött Marco Wittmann a DTM nürburgringi futamán és hatalmas lépést tett afelé, hogy 2014-ben ő nyerje meg a sorozatot. Jó versenyt futott az Audi és a Mercedes is, de a BMW Wittmann-nak köszönhetően ismét csak a legjobbnak bizonyult.

Idén negyedszer győzött a DTM-ben Marco Wittmann és miután legközelebbi riválisa, Mattias Ekström már a negyedik körben kiállt a versenyből, Wittmann nagyon közel került ahhoz, hogy megnyerje a 2014-es bajnokságot. Három verseny maradt hátra, amelyeken összesen 75 pont szerezhető, a német pilóta előnye pedig 64 egységnyire rúg.

Nagy versenyt futott a címvédő Mike Rockenfeller és Edoardo Mortara is, de az Audi pilótái csak a dobogóra fértek fel, Wittmannt nem tudták megfogni. A „négykarikás” márka még mindig győzelem nélkül áll. Mortara felzárkózott Ekström mellé a bajnokságban és Rockenfeller is csak három ponttal van lemaradva tőlük.

Erősödött a Mercedes, Paul di Resta, Daniel Juncadella és Christian Vietoris a negyedik-ötödik-hatodik helyeken értek célba Nürburgringen. A következő DTM-futamnak a Lausitzring ad majd otthont, ahol könnyen eldőlhet az idei bajnoki cím sorsa.

(fotó: sportschau.de)