Jump to content

Vége Marquez sorozatának, Pedrosa nyert Brno-ban!

2014. 08. 17. 21:20

Nagy fordulatokat hozott a MotoGP csehországi állomása: szédületes futam a kicsiknél, egy hatalmas bakival megfűszerezve, visszatért az élre a bajnoki éllovas a Moto2-ben és Marc Marquez helyett 2014-ben először valaki más, Dani Pedrosa örülhetett a győzelemnek.

Óriási versenyt futott ismét a Moto3-as mezőny, Alex Rins pedig elkövette azt a hibát, ami legutóbb Julian Simonnal történt meg 2009-ben Barcelonában: azt hitte az utolsó előtti körben, hogy a leintés következik. Rins csak a kilencedik lett. A győzelmet, életében először, Alexis Masbou szerezte meg, mögötte Enea Bastianini és Danny Kent ért célba. A pontversenyben élen állóknak nem ez volt a legjobb versenyük, Alex Maruqez a negyedik, Jack Miller az ötödik, Efren Vazquez a nyolcadik, Romano Fenati pedig csak a tizenegyedik helyen végzett.

Magabiztos győzelmet aratott Esteve Rabat a Moto2-ben. Az idei ötödik sikerét arató spanyol mögött a csapattárs, Mika Kallio futott be, aki így minimalizálta a pontveszteséget. A dobogó legalsó fokára Sandro Cortese állhatott fel. A negyedik-ötödik pozícióban két svájci, Thomas Lüthi és Dominique Aegerter ért célba, utánuk pedig a középmezőnyből felzárkózó Maverick Vinales következett.

Megszakadt Marc Marquez óriási sorozata a MotoGP-ben. A címvédő idén először nem versenyzett olyan ellenállhatatlanul, mint korábban, végül csak a negyedik helyen zárt. A győzelmet Marquez csapattársa, Dani Pedrosa szerezte meg Jorge Lorenzo és Valentino Rossi előtt. A versenyen Cal Crutchlow és Pol Espargaro is kiesett.

(fotó: redbullusa.com)