Jump to content

Ascotban folytatódik a légi Forma-1

2014. 08. 15. 11:19

Ascot ad otthont a Red Bull Air Race idei ötödik futamának. A tizenkét pilótából álló mezőny, közöttük a magyar Besenyei Péterrel a híres lóversenypálya szomszédságában mérheti össze tudását a hétvégén.

A 2014-es szezon fél-távjánál az osztrák Hannes Arch magabiztosan, tizenhárom ponttal vezeti a bajnokságot, miután a horvát futam után legutóbbi Lengyelországban is győzni tudott. Sokéves mélyponton van viszont Paul Bonhomme, aki Malajzia után Gdyniában sem állhatott fel a pódiumra. Ilyen utoljára 2006-ban fordult elő a kétszeres címvédővel.

A pontverseny harmadik helyén Nigel Lamb áll, aki Malajziában szerezte meg élete első Red Bull Air Race-futamgyőzelmét. Az ő lemaradása már tizenhat pont a 2008-as bajnok mögött.

Besenyei Péter legutóbb, csakúgy, mint Malajziában, a hetedik pozíciót kaparintotta meg és négy megszerzett ponttal holtversenyben áll a tizedik helyezett Matthias Doldererrel. Remélhetőleg a magyar pilóta, az „Air Race keresztapja” Ascotban tovább tudja szaporítani pontjainak számát.

(fotó: telehaus.com.ua)