Jump to content

A Nürburgring következik a DTM és az AutoGP számára

2014. 08. 14. 14:32

A Német Túraautó-bajnokság betétfutamaként áll rajthoz most vasárnap az AutoGP-ben Kiss Pál Tamás. A magyar versenyző számára a dobogó a cél a Nürburgringen. A DTM-ben a BMW folytatná jó szereplését, a Mercedes közelebb kerülne a riválisokhoz, az Audi pedig idén először legyőzné a rivális márkákat.

A Spielberg előtt csapatot váltó Kiss Pál Tamás számára most is a dobogó a cél, de ideális esetben a győzelem sem kizárt. Persze nem lesz könnyű dolga a magyar versenyzőnek, hiszen a pontversenyt vezető Kimiya Sato ismét erős hétvégét futott Ausztriában, ráadásul Tamás új csapattársa, Andrea Roda is learatta első futamgyőzelmét, valamint Kevin Giovesiről és Markus Pommerről sem szabad megfeledkezni.

Két második helyével, amit legutóbb a Red Bull Ringen szerzett, Kiss Pál Tamás a második helyen áll, 44 ponttal lemaradva Sato mögött, amit nem lesz könnyű ledolgozni a hátralevő két versenyhétvégén, főleg hogy a japán rendelkezik idén a legerősebb csomaggal. Igaz semmi sem lehetetlen. Tamás mögött Roda öt, Giovesi hét, Pommer tizenhárom ponttal van lemaradva, nagy csata lesz a „top 3-as” pozíciókért is.

A DTM nürburgringi fordulójának legfőbb esélyese most a 2014-ben hatból négy futamon diadalmaskodó BMW. Marco Wittmann spielbergi győzelmével újabb hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé, ha itt is jól szerepel, még a Nürburgringen nem, de a Lausitzringen könnyen bebiztosíthatja a végső győzelmet.

Az Audi számára egyre sürgetőbb az idei első győzelem megszerzése, talán itt összejön nekik. Legutóbb a Mercedes végre száraz körülmények között is lépést tudott tartani két riválisával, így ők is bizakodhatnak a Nürburgring előtt.

(fotó: automobilsport.com)