Jump to content

Megnősült Baumgartner Zsolt

2014. 08. 05. 12:41

A hétvégén megházasodott Magyarország egyetlen Formula-1-es pilótája és pontszerzője, Baumgartner Zsolt. A menyasszony egy másik sikeres sportember, a 26 éves Bartalis Zsófia volt, aki öttusázóként junior világbajnokságot nyert. A 33 éves egykori versenyző nagy napjára még volt főnöke, Paul Stoddart is elutazott.

A pár hét éve ismerkedett meg, és noha a magyar pilóta korábban versenyzőként sokat járta a világot, most mégis úgy döntöttek, hogy nászútjukat a Balatonnál töltik.

Noha Zsolt már szakított a profi autóversenyzéssel, továbbra is többekkel jó kapcsolatot ápol az egykori kollegái közül, így például hivatalos volt az esküvőre a Minardi korábbi csapatfőnöke, Paul Stoddart, de itt volt a pilóta motormérnöke és a 2005-ben a szezon felét szintén a Minardinál teljesítő osztrák Patrick Friesacher is.

Baumgartner a 2003-as Magyar Nagydíjon kapott váratlan lehetőséget a debütálásra a Jordan istállótól, amikor a csapat állandó pilótája, Ralph Firman bokasérülést szenvedett az edzésen. Zsolt még a következő, Olasz Nagydíjat is teljesíthette, majd 2004-ben egész évre szerződést kapott a Minarditól. A csapat és Magyarország számára is nagy sikert ért el, amikor az azévi USA Nagydíjon a 8. helyen célba érve egy pontot szerzett.

(fotó: vezess.hu, forrás: formula.hu)