Jump to content

2020-ig biztosan lesz Ausztrál Nagydíj

2014. 08. 05. 08:24

Meghosszabbította szerződését a Forma-1-gyel a melbourne-i pálya, így 2020-ig biztosan ellátogat az ausztrál nagyvárosba a Száguldó Cirkusz mezőnye. Egy újabb tradicionális pálya helye lett biztosítva a versenynaptárban, de jönnek az új helyszínek, miközben néhány klasszikus versenynél igencsak rezeg a léc.

Jó néhány éve folyik a huzavona az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban, korábban többször is felmerült a szakítás (az okok: veszteséges rendezés, az európai nézők számára kedvezőtlen időpont stb.), de hála a pálya népszerűségének, Ausztráliában rendszerint igen izgalmas futamokat láthatunk, még minimum hatszor vendégeskedik Melbourne-ben a Forma-1.

A kontraktus megszületésében Daniel Ricciardo jó szereplése is közrejátszhatott. A Red Bull ausztrál pilótája idén már két győzelmet és több dobogós helyezést is begyűjtött, többek közt az Ausztrál Nagydíjon, igaz utólag kizárták.

Újabb klasszikus pálya van tehát biztosítva a versenynaptárban, nemrég a Kanadai Nagydíj hosszabbított 2024-ig. Az új helyszínek között találjuk Szocsit, Mexikót, New Jersey-t és Azerbajdzsánt, ők várnak a be-, illetve visszakerülésre. Belgium és Malajzia helyzete bizonytalan, de Bernie Ecclestone állítólag Monzával is szakítana, ami felérne egy kegyeletsértéssel (Monzában egy kivételével minden évben rendeztek F1-futamot). A Hungaroring jelenlegi szerződése 2021-ig biztosít számunkra F1-es versenyrendezést.

(fotó: telegraph.co.uk)